nlc.hu
Aktuális

Gödi Samsung SDI légszennyezés

Magzatkárosítással fenyegető gödi légszennyezés híre miatt tett feljelentést a polgármester

Kammerer Zoltán gödi polgármester szerint számára a gödiek érdeke az első, ki kell derülnie, hogy van-e szennyezés.

Kammerer Zoltán, Göd polgármestere szerint a hírek alapján feljelentést tett, mégpedig környezetkárosítás vagy pedig közveszéllyel fenyegetés, illetve rémhírterjesztés miatt – írja az Átlátszó. Az oknyomozó portál több hírben írt arról, hogy az elmúlt évek során

88 tonna magzatkárosító oldószer került a gödi levegőbe,

jelentős része 2021-ben. Kammerer Zoltán, a település független, de a Fidesz által támogatott polgármestere a feljelentés szövegét a gödi önkormányzat honlapján is megosztotta.

Február 20-án jelent meg az Átlátszó legutóbbi anyaga a gödi akkumulátorgyárról. Az írás a Samsung SDI által légszennyező anyagként kibocsátott nagy mennyiségű, magzatkárosító (NMP) metil 2 pirrolidon oldószerről is beszámol.

 

A híradás élénk reakciókat váltott ki: több gödi és környékbeli (fóti, dunakeszi) Facebook-csoport tagjai figyeltek fel az írásban szereplő információkra.

Kammerer Zoltán a közösségi oldalán hétfőn ezt írta: Nekem a gödiek biztonsága az első, az itt élők megérdemlik, hogy tisztán lássanak. Ezért, ahogy a múlt héten jeleztem, feljelentést tettem ismeretlen tettes(ek) ellen a Pest vármegyei rendőr-főkapitányságon a Samsung SDI gyár működésével kapcsolatosan megjelent kijelentések alapján. Vagy környezetkárosítás történt, vagy közveszéllyel fenyegetéssel és rémhírterjesztéssel van dolgunk. A feljelentésem alapján most kiderül az igazság.

Az igazság kiderítése már csak amiatt sem lesz egyszerű, mivel a Samsung SDI például a gyár területén korábban meglévő talajvíz figyelő kutat is betemette. A talaj tisztasága pedig itt kiemelten fontos, hiszen a terület csak néhány kilométernyire esik a budapestiek ivóvizét is biztosító Duna balparti kútrendszertől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top