A Konyhafőnök VIP csütörtök esti Fináléjában a hagyományos, három fogásos menüsor elkészítésében egykori versenytársak segédkeztek. Tornóczky Anitának Szandi és Nagy Sanyi dolgozott a keze alá, Németh Kristóffal pedig Muri Enikő és Csonka Bandi főzött. A kóstolásra ezúttal is neves szakértők, a Michelin-csillagot éveken át megőrző Palágyi Eszter séf, egy korábbi A Konyhafőnök-győztes, Bóza Roland és egy korábbi versenyző, Sipos Tomi érkezett.
Tornóczky Anita menüjében az előétel füstölt lazac tatár volt, zöldfűszeres krémsajttal és bazsalikomos paradicsommal, paradicsomvízben tálalva, pitával. Főételként egy olasz különlegességet, osso buco-t szolgált fel, sáfrányos rizottóval és marinált zöldséggolyócskákkal. Desszertje pedig egy újragondolt tiramisu volt.
Németh Kristóf előételként belsőségkocsonyát álmodott meg egy sakktáblán, amibe malacfület, szívet és májat tett, a sakktábla pedig tejfölből és tintahal tintájával színezett tejfölből állt. Ezek mellé marinált savanyúságokat, egy wasabis-tejfölös habot és véres hurka korongokat rakott fel a tányérra. Főétele sous vide szarvasgerinc volt, zöldfűszeres kéregben, fenyőmagos, gombás búzadara pogácsákkal, krumplipüré halommal és füstölt koktélparadicsomokkal. Desszertként újragondolt tejberizst tálalt, ahol a rizst tarhonyával helyettesítette, a fogást pedig vaníliás, kapros fehércsoki mousse-szal, meringue-gel, ribizli chutney-val és citrusos ribizliöntettel bolondította meg.
A végső döntés során – ahol a zsűri nem csak a Fináléban nyújtott teljesítményt, de a teljes verseny alatt összegyűlt tapasztalatokat is értékelte – Fördős Zé, Sárközi Ákos és Rácz Jenő Tornóczky Anitát hirdette ki győztesnek, ezzel övé lett A Konyhafőnök VIP cím és a 10 millió forint, amit állatvédelmi célokra fog felhasználni.
Olvass még A Konyhafőnök VIP-ről az nlc-n!
- „Ne dumálj!” – Tóth Vera teljesen kiakadt az édesanyjára A Konyhafőnök VIP-ben
- Schobert Norbi: “Nekem a Konyhafőnök gyógyterápia volt”
- Durva baleset A Konyhafőnök VIP-ben: Szandi ujját elvágta a turmixgép