Egy ukrán orvos Harkovból kezeli David Beckham Instáját

Takács Dóra | 2022. Március 21.
Adakozásra hívja fel rajongói figyelmét.

David Beckham átadta Instagram-fiókját egy ukrán orvosnak, aki Harkovból kezeli az oldalt. Az exfocistának 71,5 millió követése van a közösségi oldalon, melyet egy teljes napra a gyermekaneszteziológus Iryna, a Regionális Perinatális Központ vezetője vett át. 

David Beckham (Fotó: Getty Images)

Vasárnap Iryna elárasztotta Beckham sztorijait a kórházban készült fotókkal és videókkal, melyekben bemutatja, hogyan rendezkedett be a szülészet egy szűk pincében. Az orosz támadás első napján rengeteg terhes nőt és újdonsült édesanyát evakuáltak erre a helyre. A fotókon és videókon friss anyukákat láthatunk újszülött csecsemőikkel, illetve inkubátorokba helyezett kis babákat. Az egyik történetben egy fiatal anyát, Yanát filmezték le, miközben a karjában tartja kisfiát, Mikhailót, aki légzési problémákkal született, a családi házuk pedig megsemmisült a bombázásban. 

Jobbra Irina, az ukrán orvos, aki Beckham Instagram-oldalát kezelte

Irina elmondja, hogy éjjel-nappal dolgoznak a többi egészségügyi kollégával, és bár nehéz, sokszor a sírás kerülgeti őket, nem fogják feladni. 

„Valószínűleg az életünket kockáztatjuk, de egyáltalán nem gondolunk rá. Szeretjük a munkánkat. Orvosok és nővérek vannak itt, aggódunk, sírunk, de nem adjuk fel” – mondta a videóban Irina. 

Yana az újdonsült anyuka fiával, Mikhailóval

Beckham 2005 óta az Unicef nagykövete, és most arra buzdította rajongóit, hogy mindenki, aki csak teheti, valamilyen formában adományozzon a jótékonysági szervezetnek, amely Ukrajnában azon dolgozik, hogy a családok tiszta vízhez és élelemhez juthassanak, használatra kész készleteket szállítsanak a szülészeti kórházakba, és biztosítsák a gyermekvédelmi szolgáltatások folytatását. 

„Adományaiknak köszönhetően az oxigéngenerátorok, melyeket kaptak, segítik az újszülöttek túlélését a szörnyű körülmények között” – mondta a nagykövet. 

Harkov, Ukrajna második legnagyobb városa három hete állandó célpontja az orosz támadásoknak.

Exit mobile version