Rékasi Károly 7 év után megszabadul a mankótól

nlc | 2022. Április 12.
Néhány héten belül újra teljes életet élhet Rékasi Károly, aki a színpadra is visszatér.

Hét évvel súlyos motorbalesete után a 11. műtétjén is túl van Rékasi Károly. Jelenleg még lábadozik, ám a beavatkozásnak köszönhetően végre hamarosan megszabadul a mankótól – tudta meg a Blikk.

Rékasi még tavaly ősszel kapott csípőprotézist és eleinte úgy tűnt, minden rendben van, azonban az utóbbi hónapokban terhelésre egyre erősebb combfájdalmak jelentkeztek nála. A Sportkórház specialistája, dr. Bálint Lehel végül revíziós protézis beültetését javasolta a művésznek, az operációra pedig a múlt héten sor is került.

Rékasi Károly (Fotó: Smagpictures.com / RTL Klub / Sajtóklub)

„A fájdalom elmúlt, ráadásul elértük a célt” – nyilatkozta a színész a lapnak. Elárulta azt is, a baleset miatt az egyik lába 4 centivel rövidebb lett a másiknál, emiatt évekig speciális ortopéd cipőt kellett hordania. – „A műtéttel ez is megszűnt, a mérések szerint sikeres volt a végtag visszanyújtása és a csípő visszaállítása is. Csodás érzés, hogy újra értékes életet élhetek, életképessé váltam. Visszatérhetek a színpadra, nem kell többet sántikálnom.”

Rékasi Károlyra most hathetes rehabilitáció és gyógytorna vár, ám ezt követően nem kell többé mankót használnia és újra teljes életet élhet.

„Hálásan köszönöm a szeretteimnek, Gerdának és a gyermekeimnek, valamint a barátaimnak és a gondolataikkal támogató ismerőseimnek, hogy kitartottak mellettem, mert nélkülük nem ment volna. Illetve a legnagyobb tisztelettel köszönöm a kórházi dolgozóknak is mindazt, amit értem tettek” – hálálkodott a színművész.

Exit mobile version