Pataki Ági: „A „jócsajság” néha olyasmivel jár, amit nehezen tolerálnak”

nlc | 2022. Augusztus 10.
Megdolgozott a sikerért.

Az ország „Fabulon-lánya”, sikeres üzletasszony, megannyi, a kritikusok és a nézők által is elismert film befolyásos producere az UNICEF Magyarország Így lettem című podcastjának második évadában mesél a gyerekkoráról. A beszélgetéssorozatban Mészáros Antónia olyan hírességekkel beszélget, mint Rónai Egon, Kepes András, Al Ghaoui Hesna vagy Ördög Nóra.

„Amikor az ember fiatal, nem gondol bele abba, hogy minden pillanat számít, mindenki számít, minden, amit megtettél, számít, meg az is, amit nem: azok az apróságok, amik apróságnak tűntek, visszatekintve jelentőséget kapnak” – mondja Pataki Ági, aki az UNICEF Magyarország podcast-sorozata, az Így lettem második évadának legújabb epizódjában beszélgetett Mészáros Antóniával, a gyerekvédelmi szervezet ügyvezető igazgatójával gyerekkorról, anyaságról, karrierről, a kitartás és a kemény munka fontosságáról.

Pataki, aki a nyolcvanas években a Fabulon kozmetikai márka arcaként az ország egyik leghíresebb modellje – és nem mellesleg a híres Rotschild Klára kedvenc manökenje – volt, egész életében tudatosan, szívós munkával építette a pályáját. A divatvilágot hátrahagyva előbb üzletasszony, majd sikeres, Balázs Béla-díjas filmproducer lett, aki férjével, Kovács Gáborral együtt olyan, a kritikusok és a nézők körében is sikeres filmeken dolgozott, mint az Üvegtigris, a Fehér tenyér, a Kalandorok vagy a Jupiter holdja.

Nem voltam se lázadó, se extrán jól teljesítő, de mindig hoztam, amit elvártak tőlem, és amit magamtól elvártam – mesél a gyerekkoráról. – Persze, ez a gimnáziumban már kicsit árnyaltabbá vált: elkezdtem foglalkozni azzal, hogy jó csaj vagyok, és a »jócsajság«, tudod, néha olyasmivel jár, amit rosszul tolerálnak az iskolában.

A közelmúltban Nyitottan a világra – Utam a kifutótól a vörös szőnyegig címmel egy önéletrajzi könyvet is kiadott, amelyben őszintén mesél eddigi életútjáról. „Évekig jártam németórára egy hölgyhöz. Egyszer, amikor nem készültem fel az órára, azt mondta, nem baj, ha nem tanulok meg németül, akkor is meg fogok élni a külsőmből – eleveníti fel egyik meghatározó fiatalkori élményét. – Ez engem akkor nagyon mellbe vágott: úgy appercipiáltam, lehet, hogy jobb külsejű vagyok, mint az átlag, de nehogy már ilyen »szépkislány« legyek, aki tök buta, nem teljesít, nem tanul – szóval ezzel a jól célzott mondattal elindított bennem egy folyamatot, ami a mai napig tart; megértette velem, hogy fontos teljesíteni.”

Az UNICEF Magyarország tavaly decemberben indította el „Így lettem” című podcastsorozatát, amelyben neves, szakmájukban elismert emberek mesélnek korai éveikről, és arról, hogy milyen körülmények, kapcsolatok, tapasztalatok és lehetőségek formálták őket azzá a felnőtté, akivé lettek. A sorozat második évadában Pataki Ági mellett többek között Kepes Andrással, Rónai Egonnal, Jocó bácsival, Al Ghaoui Hesnával, Ördög Nórával és Berg Judittal beszélget Mészáros Antónia.

A teljes beszélgetést itt hallgathatod meg.

Exit mobile version