Ázsia Expressz: „Sosem tanultam matekot” – Nemazalány diszkalkuliás

V.B.T. | 2022. Október 19.
Volt, akinek problémát okozott a római számok átírása.

Már második hete tart az Ázsia Expressz. A keddi adásban a védettségért folyt a harc, az első feladatban arab számokat kell keresnie a versenyzőknek, amiket rómaira kell fordítaniuk. Van, akiknek okozott ez némi nehézséget, mivel kiderült, hogy Halastyák Fanni diszkalkuliával küzd, de akadt olyan is, akinek ez a játék egy jolly joker. Valkusz Milán – mint kiderült – a római számok tudósa.

Fotó: TV2

„Végre valamit nagyon tudtam, ez a játék nem a szerencsén múlt. Nagyon megörültem, amikor Nóri kimondta, hogy mi a feladat. Nekem ez nagyon durván pengén megy, 4000-ig bármikor rámondom a megfejtést, ha római számokról van szó” – mondta Milán, aki kisujjból kirázta a megoldást. A Valmar a verseny első és második napján villogott, azóta nem teljesítenek túl fényesen, kérdés, mit hoz számukra ez a hét.

Nemazalányról ugyanebben a feladatban kiderült, hogy nem konyít a számokhoz, ezért nem is kellett annak idején bejárnia az órákra. „Én sosem tanultam matekot, mert diszkalkuliás vagyok, úgyhogy ez nem az én feladatom volt” – jelentette ki Fanni, aki csak a párjára, Armandra számíthatott, aki nem túl acélos matekból, de sikerült végül megoldania a feladványt.

Fotó: TV2

Exit mobile version