Ennyit változtak a Karib-tenger kalózainak sztárjai 20 év alatt

Debreceni Andrea | 2023. Január 06.
Hihetetlen, de már ennyi idő eltelt a franchise első része óta!

„Ne feledjék a napot, amikor majdnem elfogták Jack Sparrow kapitányt – ezek a sorok valószínűleg sokunknak a tudatába égtek, pedig akárhogyan matekozunk, idén lesz 20 éve, hogy bemutatták a mozikban A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka című filmet. A történethez szorosan hozzátartozik, hogy egy disneylandi látványosságra épült az egész, így nem sok jövőt jósoltak neki, de a szkeptikusoknak nem lett igazuk: a film 653 milliót hozott a konyhára. De mi történt azóta a színészekkel? Most azt is megtudhatod! 

johnny-depp-nlc

Johnny Depp neve egybeforrt a franchise-zal, az első rész után még négyet forgatott le a kalózkapitány bőrébe bújva, bár az utóbbi időben leginkább nem a karrierje, hanem Amber Heardtől való válása kapcsán lehet róla hallani, ami tönkretette a szakmai életét, többek között Gellert Grindelwald szerepéből is kirúgták. A színész most próbálja újra feléleszteni a válása miatt igencsak megtépázott karrierjét. (Fotók: Profimedia, Getty Images/Consolidated News Pictures)

keira-knightly-nlc

Keira Knightley mindössze 18 éves volt, amikor megkapta Elizabeth Swan szerepét, és az első három részben a figurája teljes átalakuláson ment keresztül. A színésznő a sorozat után több nagy szerepet is kapott, például Elizabeth Bennettet is eljátszhatta, de úgy érezte, hogy a sok munka bedarálja, ezért 2006-ban egy év szünetet tartott. A magánéletét tekintve 2013-ban ment hozzá James Rightonhoz, akitől két gyermeke született. (Fotó: Profimedia, Getty Images/David M. Benett)

oralndo-bloom-nlc

Hála a sorozatnak, Orlando Bloomnak (aki Will Turnert alakította) népes női rajongótábora akadt, de viszonylag hamar összejött Miranda Kerr modellel, akitől egy kisfia született. A szakítás után is jóban maradtak, azóta pedig Bloom Katy Perryvel él együtt, akivel együtt nevelik kislányukat. A színész egyébként meglepően tartalmas karriert tudhat már maga mögött, gondoljunk csak a Gyűrűk urára, vagy a Karib-tenger kalózaira. (Fotó: Profimedia, Getty Images/Gregg DeGuire)

geoffrey-rush-nlc

Barbossa kapitány megformálója, Geoffrey Rush régi motoros a szakmában, de az elmúlt években egyetlen szerepet sem kapott, ugyanis korábban őt is zaklatással vádolta egy kolléganője. A színészt végül felmentették, mert nem találtak elég bizonyítékot ellene, de a karrierje nem úszta meg nyomtalanul az elmúlt éveket. (Fotó: Profimedia, Getty Images/Gabriel Kuchta)

jack-davenport-nlc

Jack Davenport alakította Norrington kapitányt, ő is feltűnt az első néhány részben. A színésznek a legutóbbi nagy szerepe a The Morning Show-ban volt Jennifer Aniston és Reese Witherspoon mellett, de hiába a gyönyörű színésznők, a szíve 2000 óta foglalt, feleségével Michelle Gomez-zel egy kisfiút nevelnek. (Fotó: Profimedia, Getty Images/Mike Marsland)

jonathan-pryce-nlc

Végül, de nem utolsósorban Sir Jonathan Pryce bújt Swan kormányzó bőrébe, és azóta is rengeteg szerepben brillírozott, többek között feltűnt a Trónok harcában, valamint ő alakítja Fülöp herceget A koronában is. A színész 2016-ban vette el Kate Fahy színésznőt, akitől egyébként a hosszú évek során három gyermeke is született. (Fotó: Profimedia, Getty Images/Dia Dipasupil)

Exit mobile version