Nézegess ritkán látott fotókat a fiatal Kamilla királynéról!

Bagaméri Viki | 2023. Január 17.
A 75 éves királyné III. Károly második felesége. Ők ketten már akkor szerették egymást, hogy Károly feleségül vette volna Dianát. És mint tudjuk, azt követően is...

Kamilla királyné 1947. július 17-én született Londonban. Az édesapja a brit hadseregben szolgált őrnagyként, majd borkereskedésre adta a fejét. Igaz, hogy Kamilla nem nemesi családba született, anyai dédanyja révén mégis kötődik az angol királyi családhoz: a feltételezések szerint Alice Keppel 1898 és 1910 között – Dirty Bertie gúnynevű –  VII. Eduárd brit király egyik szeretője volt.

Sokan úgy gondolják, hogy Károly és Kamilla egy lovaspóló-mérkőzésen ismerkedett meg 1971-ben, valójában azonban egy közös barátjuk mutatta be őket egymásnak. Azt mesélik, hogy a levegő azonnal vibrálni kezdett közöttük és másfél éven át szenvedélyesen szerették egymást. II. Erzsébet királyné legidősebb fia szerette volna feleségül venni a lányt, aki menthetetlenül elrabolta a szívét, de a királyi család nem tartotta méltónak a választását, így (akkor még) nem állhattak oltár elé.

Kíváncsi vagy, hogy festett azokban az időkben és hogy alakult a kapcsolata az azóta királlyá előlépett III. Károllyal

Károly herceg és Kamilla megismerkedése

Az akkor még trónvárományosnak számító Károly herceg Kamillával cseveg egy 1972-es pólómérkőzés előtt. (Fotó: Getty Images)

Kamilla és férje, Andrew Parker-Bowls

Mivel az angol királyi család nem nézte jó szemmel a kapcsolatukat, Kamilla egy másik férfinek mondott igent: 1973-ban Andrew Parker-Bowls felesége lett. (Fotó: Getty Images)

Kamilla és Diana hercegnő versengése

Diana hercegnő ezen az 1980-as képen még csak Károly herceg menyasszonya volt. Kamilla társaságában tartott egy lovas versenyre, amelyen a trónörökös ezüstérmet szerzett. (Fotó: Getty Images)

Kamilla királyné családja

Egy újabb sportesemény 1992-ben, amin Kamilla férjével és fiával vett részt, a versenyzők közül pedig Károly hercegnek szurkoltak (legalábbis Kamilla biztosan) Fotó: Getty Images

karoly herceg es kamilla nyilvanos megjelenese

Kamilla férjénél 1995-ben telt be a pohár a felesége és Károly herceg körüli felhajtás miatt, és fel is bontották a házasságukat. Ez az 1999-es kép Kamilla és Károly első nyilvános megjelenésekor készült Londonban. (Fotó: Getty Images)

Így nézett ki fiatalon Károly és Kamilla

Kamillának cseppet sem volt könnyű dolga Károly herceg mellett, a nép ugyanis nem lelkesedett érte (Fotó: Getty Images)

karoly herceg es kamilla fiatalon

Károly herceg és Kamilla hivatalosan csak 2003-ban költöztek össze, kapcsolatuk azonban már ezt megelőzően is kellően mély és szoros volt. (Fotó: Getty Images)

karoly herceg es kamilla eljegyzese (1)

2005. február 10-én jegyezték el egymást, a gyűrű, ami Kamilla ujjára került, még II. Erzsébet édesanyjáé volt. (Fotó: Getty Images)

karoly herceg es kamilla eskuvoje

Az esküvőjüket 2005. áprilisban tartották. Mivel Kamilla elvált nőként állt az oltár elé, a házasságkötéshez szükségük volt II. Erzsébet királynő, a Parlament és az anglikán egyház jóváhagyására. (Fotó: Getty Images)

karoly herceg es kamilla II. erzsebet kiralynovel es fulop herceggel

Kamilla hercegnét a mai napig sok bántás éri, ő azonban szó nélkül tűri a sokszor személyeskedő kritikákat. 2015-ben II. Erzsébet királynővel, Fülöp herceggel és Károly herceggel utazott Máltára. (Fotó: Getty Images)

kamilla hercegne es vilmos herceg

Kamilla, aki már több évtizede része a családnak, szemmel láthatóan jól kijön Vilmos herceggel, és köztudott, hogy Katalin hercegné, illetve György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg is a szívükbe zárták. (Fotó: Getty Images)

Régi fotókon Kamilla királyné

Ugyanez nem mondható el Harryről: ő többször is hangot adott sértettségének, még azt is személyes bántásnak vette, hogy a család nyári rezidenciáján Kamilla az ő (egyébként használaton kívüli) szobáját alakította át gardróbbá. (Fotó: Getty Images)

Nyitókép: Getty Images

Exit mobile version