Újrafotózta gyerekkori, tüllszoknyás képét Karda Bea

nlc | 2023. Június 26.
Hihetetlen, de Karda Bea idén már 73 éves lesz. A mindig csinos énekesnőből már gyerekként is sugárzott a nőiesség, itt a fotós bizonyíték!

Karda Bea művészcsaládba született, kislányként balettozott és nagyon fiatalon fény derült arra is, hogy tehetsége van az énekléshez. Ő azonban nem elégedett meg azzal, hogy „otthonról hozta” művészeti érzékét, minden téren képezte magát: hangképzést, dzsesszbalettet és akrobatikát is tanult. 

Fotó: Fotocentral/x Archívum Story-Best

Az országos ismertségre sem kellett sokat várnia, mindössze 17 éves volt, amikor 1967-ben színpadra állt a Táncdalfesztiválon. Szereplése annyira jól sikerült, hogy külföldre is sok meghívást kapott, sokszor fellépett az NDK-ban, Csehországban, Svájcban és Amerikában is. 

Szőke haj és széles mosoly

Férfiak ezrei voltak odáig érte, de a nőkre is nagy hatással volt, sokan igazi ikonként tekintettek rá. Hosszú szőke haja már-már a védjegyévé vált, de komolynak se gyakran látni, ugyanis szinte mindig mosolyog.

Optimista és vidám természetű, még attól sem riadt vissza, hogy csaknem 40 évvel később újrafotózza egyik gyerekkori fényképét. Hogy tetszik a gyerek, kamasz és felnőtt Karda Bea?

Karda Bea kislanykent

Karda Bea babaként az anyukájával (Fotó: Fotocentral/Olajos Piroska)

Karda Bea fiatalon

Az, hogy Bea tánc terén is tehetséges, már pici korában kiderült. Örömmel ismételte meg ezt a képet évtizedekkel később. (Fotó: Fotocentral/Olajos Piroska)

Karda Bea fiatalon (2)

Énekhangját 1967-ben, a Táncdalfesztiválon csillogtatta meg, és azonnal óriási sikert aratott. (Fotó: Fotocentral/Fábián Olga)

Karda Bea fiatalon (3)

Bakfisként rövid hajat viselt, ami szintén szemtelenül jól állt neki. (Fotó: Fotocentral/Olajos Piroska)

Karda Bea fiatalon

1981-ben ilyen merész képeket is bevállalt a 31 éves Bea (Fotó: Fortepan / Urbán Tamás)

Karda Bea fiatalon

Szinte mindegy, hogy milyen ruhát viselt, Beának minden jól állt! (Fotó: Fotocentral/Gálos Mihály Samu)

Nyitókép: Fotocentrál.hu – Olajos Piroska

Exit mobile version