Csúcsos melltartótól rendőrszerkóig: a 65 éves Madonna legikonikusabb szettjei

nlc | 2023. Augusztus 16.
A ma 65 éves Madonna millió aspektusban volt meghatározó a popkultúrára. Ezúttal a legemlékezetesebb divatpillanatait elevenítjük fel.

Kevés olyan előadó van ma a világon, akire illik az élő legenda kifejezés. Azt a csoportot pedig még kevesebben alkotják, akinek egyetlen szóból áll a neve, és máris mindenki felismeri. Ennek a szűk keresztmetszetében egyetlen nő áll: Madonna. A ma 65 éves énekesnő egyike azoknak a kevés előadóknak, akikre tényleg illik a világsztár kifejezés. Madonna egy popkulturális ikon, aki nemcsak a zenéjével határozta meg és dominálta a az utóbbi évtizedeket, de a stílusa is megkerülhetetlen, és a mai napig releváns maradt. Hogy miért? Engedd meg, hogy az egyik legnagyobb magyar Madonna-rajongó, Steiner Kristóf szavait idézzük, amit az nlc-vel osztott meg

Ma már sokan leírják őt és azt mondják, hogy kiöregedett, de szerintem, amit az ageismmel szemben kifejez, vagy amit a filantróp munkájával – kórházakat és leányiskolákat épít Malawiban – még mindig nagyon fontossá teszik őt.

Alig várjuk Madonna következő megújulását, amire reméljük, hamarosan sor kerül: a nemrég súlyos betegségből felgyógyuló énekesnő életében a riasztó egészségügyi problémája új fejezetet nyithatott. Márpedig tudjuk, hogy Madonna minden korszakában képes volt megújulni, ezt évről évre bebizonyította. Legyen szó akár a karrierje legelejéről és a Like a Virginről, akár a ’90-es évekkel egybeforrott csúcsos melltartóról, amit Jean-Paul Gaultier tervezett a számára. Az alábbi galériában megnézheted Madonna legikonikusabb divatpillanatait.

madonna 1984 nlc

A valaha megrendezett első MTV Video Music Awardson, 1984-ben Madonna Like a Virginhez passzoló ruhája azonnal meghatározta a díjátadó mindenkori divathangulatát. (Fotó: Sonia Moskowitz/Getty Images)

madonna 1985 nlc

A Material Girlhöz készült 1985-ös videoklipjében úgy idézte meg Marilyn Monroe-t, mint senki más. (Fotó: Profimedia)

madonna 1990 2 nlc

Vajon van még egy olyan előadó a zenetörténelemben, aki Marie Antoinette-et megidézve adta elő az egyik legszexibb slágerét? Szerintünk nem, csak Madonna volt képes erre a Vogue-gal 1990-ben. (Fotó: Frank Micelotta/Getty Images)

madonna 1990 nlc

És íme a híres csúcsos melltartó Jean-Paul Gaultier-től, amivel Madonna egy csapásra beírta magát a divattörténelembe. (Fotó: by THIERRY ORBAN/Sygma via Getty Images)

madonna 2003 nlc

Ugorjunk 2003-ba, amikor az MTV Video Music Awardson Madonna maszkulin szettben csókolta meg a vele kontrasztban álló, „szűzies menyasszonynak” öltöztetett Britney Spearst - és ezzel megtörtént a világ egyik leghíresebb csókja. (Fotó: John Shearer/WireImage)

madonna 2005 nlc

A Hung Up című számának korszakában a 2005-ös MTV European Music Awardson Madonna megidézte azt a'80-as évek stílust, amiben ő akkor köszönte szépen, de nem vett részt. (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic)

madonna 2012 nlc

A Kleopátrával keresztezett római gladiátor-szett a 2012-es Superbowl-fellépésére készült. (Fotó: Kevin Mazur/WireImage)

madonna 2012 2 nlc

Abban az évben a MDNA névre keresztelt turnéja során újra visszatért a Gaultier-féle melltartó. (Fotó: Kevin Mazur/WireImage)

madonna 2016 nlc

Madonna sosem félt megmutatni a testét. Így volt ezzel a 2016-os Met-gálán is, amikor a fenekét és a melleit is csupán áttetsző csipke takarta. (Fotó: Kevin Mazur/WireImage)

madonna 2018 nlc

A 2018-as eseményre pedig egyenesen vallási vezetőnek öltözött - ismét egy Gaultier-tervezésben. (Fotó: Kevin Mazur/MG18/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

madonna 2019 nlc

2019-ben indult útjára a Madame X érája, melyet a szemtakarója fémjelzett. (Fotó: Michael Campanella/Getty Images)

madonna 2021 nlc

A 2021-es MTV Video Music Awardson ismét nagyot villantott: ezúttal dögös rendőrnek öltözött fel. (Fotó: Theo Wargo/Getty Images for MTV/ViacomCBS)

via

Exit mobile version