Aprópénzt kaptak ikonikus szerepeikért ezek a színészek

nlc | 2023. Szeptember 06.
Hiába óriási sztárok, voltak idők, amikor ők sem dúskáltak a dollármilliókban.

Többször beszéltünk már arról, hogy Hollywoodban sem fenékig tejfel az élet. Vannak sztárok, akik a mai napig, a hírnevük ellenére is küszködnek, és ez valójában nem is olyan meglepő. Bár a színészgázsik a magyar átlagfizetéshez képest az eget verik, ők csupán évi egy-két projektben dolgoznak átlagosan, így az egyszeri fizujukból kell megélniük a következő produkció indulásáig. És igen, nyilván az A-listás hírességek a legtöbbször dúskálnak a pénzben, azért nagyon sok olyan színész van, akik a viszonyítási alapokhoz képest meglehetősen kevés pénzt kaptak. Ráadásul a legikonikusabb szerepeikért. Most őket szedtük össze.

harrison ford nlc

Han Solo a filmtörténelem legikonikusabb karaktere és pont. Ehhez a nagysághoz pedig valahogy nem passzol a 10 ezer dolláros (mai árfolyamon 3,5 millió forintos) fizetés, amit az akkor még asztalosként dolgozó Harrison Ford kapott. (Fotó: Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images)

Hilary Swank nlc

Bár A fiúk nem sírnakért Oscar-díjat kapott Hilary Swank, a filmben kapott fizetése nem érte el az egészségbiztosításhoz szükséges minimumot, az 5 ezer dollárt. A színésznő 3 ezret (mai árfolyamon 1 millió forintot) keresett, vagyis naponta csak 75 dollárt (26,5 ezer forintot). (Fotó: Getty Images)

Christian Bale nlc

Christian Bale elmondta, hogy az Amerikai pszichó főszerepéért olyan keveset kapott, amennyire az legálisan megengedett volt. (Fotó: Lion's Gate/Getty Images)

jamie Lee Curtis nlc

Bár Jamie Lee Curtis csak 8 ezer dollárt keresett a Halloween első részével (ami mai árfolyamon 2,8 millió forint), a fiatal színésznő azt akkor már kész vagyonnak érezte. Ráadásul úgy érzi, az egész karrierjét a horrorfilmnek köszönheti, így utólag sem bánkódik az összeg felett. (Fotó: Profimedia)

Dustin Hoffman nlc

Dustin Hoffmannak ugyan beindult a karrierje a Diploma előtt után, a forgatás végeztével mégis munkanélküli segélyen élt: a 4000 dolláros (mai árfolyamon 1,4 millió forint) semmire sem volt elég. (Fotó: Silver Screen Collection/Getty Images)

Patricia Arquette nlc

A 12 éven át forgatott Sráckor óriási elköteleződést követelt meg a színészeitől, akik emiatt azt gondolnád, hogy jól meg voltak fizetve. Hát nem: Patricia Arquette szerint még a bébiszitterének és a kutyasétáltatójának is több pénzt ad a munkájukért, mint amennyit ő kapott. (Fotó: Profimedia)

Brad Pitt nlc

A Thelma és Louise volt az a film, amivel Brad Pitt igazán befutott. Bár a mozi óriási bevételt hozott, és a költségvetés sem volt kicsi, Brad mégis csak 6 ezer dollárt (ami 2,1 millió forint mai árfolyamon számítva) tehetett zsebre. Azóta úgy sejtjük, nincsenek ilyen problémái...

via

Exit mobile version