nlc.hu
Sztárok

Fiatal hírességek, akik a semmiből jöttek

Z-generációs sztárok, akik a nincstelenségből törtek ki

Vannak a nepo bébik, és vannak azok a fiatal sztárok, akik a semmiből küzdötték fel magukat a csúcsra.

Nem könnyű betörni Hollywoodba, ezt mindenki tudja. Éppen ezért nem véletlen, hogy úgy elszaporodtak a nepo bébik – számukra az ajtó tárva-nyitva áll. De ha abszolút külsősként kopogtatsz, nincsenek kapcsolataid, sőt, a nincstelenségből jöttél, sokkal tovább tart elérni, amíg ez a bizonyos bejárat kinyílik előtted. Az alábbi fiatal sztárok azonban bebizonyították, hogy a kemény munka és a lehengerlő tehetség meghozza a gyümölcsét. Ők azok a Z-generációs hírességek, akiknek már mindenki ismeri a nevét, pedig vért izzadva kaparták fel magukat a nulláról.

Lil Nas X

Az énekes egy Atlanta melletti lakótelepen nőtt fel az anyja és a nagymamája mellett, aztán később beköltözött az apjához. Mielőtt az Old Town Road című számával felkapták őt, Lil Nas X éppen otthagyta a főiskolát és a nővére kanapéján csövezett. A vicces az, hogy a srác először unalmában kezdett el a zenével foglalkozni – aztán végül ebben találta meg a hivatását.

Lil Nas X

Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic

Bella Thorne

Bella Thorne-nak három testvére volt, négyüket pedig egyedül nevelte az édesanyja. Kuponokkal zsonglőrködve tudtak megélni, azonban ezt sem lehetett a végtelenségig húzni: ha Bella nem vállalja el az Indul a risza! főszerepét, „konkrétan utcára kerülünk.” Így a színésznő, aki egyáltalán nem akart Disney-sztár lenni, végül rábólintott a csatorna ajánlatára. Aztán amikor a Disney Channeles időszak véget ért, újra küszködni kezdett, miután Disney-sztárként beskatulyázták. „Mintha mindent újra kellett volna kezdenem, és küzdhettem magam vissza legalulról” – mondta a Happy Sad Confused podcastben.

Bella Thorne

Fotó: Pietro D’Aprano/Getty Images

Jenna Ortega

A lány, aki újra menővé tette Wednesday Addamst a karrierje elején folyamatos visszautasításokba ütközött. Ugyan nem függött tőle a családja anyagi helyzete, így hát a szülei nem tolták a reflektorfény elé, mégis az édesanyjának köszönheti, hogy felfedezték. Jenna Ortega anyukája mintegy viccből kirakott egy videót a Facebookra a 9 éves lányáról, amint előad egy monológot. Ezt vette észre egy casting ügynök. Bár az édesanyja megengedte, hogy meghallgatásokra járjon, „folyton elutasítottak, mert nem úgy néztem ki, ami megfelelt volna nekik. A sok elutasítás csak még inkább motivált. Meg akartam változtatni a casting direktorok nézőpontját. És meg is tettem.”

Jenna Ortega

Fotó: Theo Wargo/Getty Images for Karl Lagerfeld

Camila Cabello

Csupán 7 éves volt Camila Cabello, amikor a családja Kubából Amerikába emigrált. Azelőtt az édesanyja mérnök volt, de az USA-ban csak bolti eladóként talált állást, mert a bizonyítványait nem fogadták el az országban. A ház sem az övék volt, Camila nagyapjának egyik munkatársa engedte meg, hogy náluk lakjanak. Végül két kubai vásárlónak köszönhetően Camila édesanyja visszamehetett mérnöknek, és el tudtak költözni egy saját lakásba. Ezek után az édesapja is követte őket Mexikóból, aki autómosóként helyezkedett el. Aztán, amikor Camila kilencedikes lett, sikeresen rávette a szüleit, hogy vigyék el az X-Faktor válogatójára – így került a Fifth Harmony nevű lánycsapatba.

Camila Cabello

Fotó: Jon Kopaloff/Getty Images

Sydney Sweeney

Az Eufória sztárja 13 éves volt, amikor a családjával Los Angelesbe költöztek, hogy segítsék a kislányukat az álmai megvalósításában. Mikor Sydney Sweeney visszaemlékezett erre az időszakra, elmondta, hogy egy egyszobás lakásban laktak: Sydney az anyjával aludt egy ágyban, a tesója meg az apja pedig a kanapén osztozkodtak. A helyzet nyomasztó volt, a szülei nem is bírták: hamarosan elváltak, Sydney-t pedig egyedül az motiválta, hogy elég pénzt keressen, hátha akkor „vissza tudom vásárolni a szüleim házát, és újra össze tudom őket hozni”. 18 évesen aztán rájött, hogy ez nem ilyen egyszerű. Egészen 2018-ig kellett várnia, hogy végre beválogassák egy produkcióba, ez lett az Éles tárgyak. „Fogalmam sem volt, hogy ebben az iparban ennyi mindenkinek vannak összeköttetései. A nulláról kezdtem, és pontosan tudom, milyen rohadt nehéz ez. Mikor azt látom, hogy valaki csak úgy besétál az ajtón, arra gondolok, hogy én ezért 10 éven át keményen küzdöttem.”

Sydney Sweeney

Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top