nlc.hu
Sztárok

Híres, de nem gazdag sztárok

Sztárok, akiknek a hírnév ellenére is kevés a pénzük

A legmenőbb sorozatokban és filmekben szerepelnek, mégsem dúskálnak a pénzben.

A hírnév és a gazdagság kéz a kézben járnak – mármint az esetek többségében. Néha az olyan sztárok, akik mindenhol IS ott vannak, nem keresnek annyit, mint amennyit az őket állandóan világító reflektorfény indokolná. Ők nem egyenlőek a halomnyi pénzbe fejest ugró Dagobert bácsi-mémmel, amivel a hozzájuk hasonló hírességeket azonosítjuk: egyáltalán nincsen hatalmas vagyonuk. Mert vagy nem tudják ügyesen intézni a pénzügyeiket, vagy nem találnak elég melót, esetleg nem fizetik meg őket rendesen – az alábbi sztárok küszködtek a megélhetéssel a múltban, vagy még küszködnek a mai napig.

Sydney Sweeney

Az Eufória sztárja, Sydney Sweeney egyre felkapottabb: az HBO sorozatán túl több filmben, köztük a Marvel közelgő Madame Pókhálójában is szerepet kapott. De ezeket nem (csak) azért vállalja el, mert izgalmas projekteknek tűnnek. Hanem mert kell a pénz. Ezt a színésznő a Hollywood Reporterrel osztotta meg: „Szeretnék családot alapítani, de aggódom, hogy ha nem dolgozom, nem fogom tudni eléggé támogatni a jövendőbeli gyerekeimet. Ha fél év szülési szabadságot vennék ki, nem lenne bevételem, amivel fenntarthatóvá válna az az időszak. Nincs, aki támogasson, nem fordulhatok senkihez segítségért vagy azért, hogy kifizesse a számláimat.”

Sydney Sweeney

Fotó: Dominique Charriau/WireImage

Jacob Elordi

Az Eufória másik körülrajongott sztárja, Jacob Elordi is hasonló cipőben jár, őt azonban a sorozat konkrétan a hajléktalanságtól mentette meg. Bár A csókfülke című netflixes filmekkel azonnal tinilányok hadai kezdték bálványozni, nem sikerült ezek után állást szereznie. Így haverok kanapéján vagy a kocsijában húzta meg magát éjszakára, mígnem szerepet kapott az Eufóriában, melynek egy producere bérelt neki egy hotelszobát. „Az Eufória volt az utolsó meghallgatásom, mielőtt hazamentem volna Los Angelesből, hogy összeszedjem magam” – emlékezett vissza a színész.

Jacob Elordi

Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for TAG Heuer

Lena Headey

Ugyan 2013-ban már javában folyt a Trónok harca, a Cerseit alakító Lena Headey pedig meghatározó alapköve volt a sorozatnak, egy akkor nyilvánosságra került bírósági dokumentum szerint (a színésznő ekkor vált férjétől, Peter Loughrantől) Lena azt nyilatkozta: „jelenleg kevesebb, mint 5 dollár van a bankszámlámon, és hitelkártyákat használok arra, hogy eltartsam a fiam, Wylie-t és saját magam”. Lefordítjuk: ez azt jelenti, hogy a Trónok harca színésznőjének nem volt több 1700 forintnál a számláján.

Lena Headey

Fotó: Emma McIntyre/Getty Images

Michelle Williams

Mikor a Kapitólium előtt az egyenlő fizetések ügyében felszólalt, Michelle Williams mindenkit megdöbbentett azzal, hogy 2017-ben A világ összes pénze újraforgatásáért neki kevesebb, mint 1000 dollárt fizettek (ami kábé 340 ezer forint), míg férfi kollégája ugyanazért a munkáért 1,5 millió dollárt (511 millió forintot) kapott. Pedig ez nem új infó: már abban az évben kiszivárgott a hír, csak – ahogy Michelle fogalmazott – „senkit sem érdekelt”.

Michelle Williams

Fotó: Todd Owyoung/NBC via Getty Images

Will Smith

Ugyan Will Smith elesett a tavalyi ominózus Oscar-pofon óta jó néhány melótól, ezt meg sem fogja érezni, hiszen jelenleg a leggazdagabb hollywoodi színészek egyike. Ennek ellenére volt olyan korszak az életében, amikor már bőven felismerték az utcán, de anyagilag nagyon nem volt a topon. Megvan a Summertime című szám? Nos, ezzel robbant be még a ’80-as évek végén rapperként, a dalból és az ezzel együtt kiadott albumból érkező bevételeket azonban gyorsan eltapsolta és az adóhatósággal is meggyűlt a baja. „Híresnek és csórónak lenni a legrosszabb kombináció, mert ugyan híres vagy, de az emberek a buszon ismernek fel, ahol mellettük ülsz” – nyilatkozta egyszer Smith.

Will Smith

Fotó: Steve Granitz/FilmMagic

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top