Újabb részletek derültek ki Bródy János börtönre ítélt fiának ügyéről

F.C. | 2023. December 17.
Állítólag kétségbeesésében állt bosszút az őt kirúgó bankon Bródy Dániel.
Bródy János

Mint arról beszámoltunk, Bródy János Amerikában élő informatikus fiát azért ítélték két év börtönre, mert a kirúgása után úgy állt bosszút korábbi munkaadóján, hogy meghekkelte a számítástechnikai rendszerét. A Blikk hozzájutott a tárgyalási jegyzőkönyvekhez, és megtudta, hogy Bródy Dániel saját bevallása szerint végső kétségbeesésében tette ezt, mivel – elmondása szerint – a pandémia alatt rúgták ki végkielégítés nélkül, emiatt pedig az anyagi csőd szélére került.

“Egy USB-lejátszó csatlakoztatása és a film nézése, amikor valaki beteg, nem indokolja ezt a lépést” – írta Bródy János fia egy volt kollégájának szóló levélben. A bank 2020 márciusában azért mondott fel azonnali hatállyal, mert állítása szerint a férfi pornográf tartalmú videókat nézett a céges laptopján. Dániel az első tanúvallomásában azonban azt állította, nem tudta, hogy mi van az USB-háttértárolón, amelyet a bank tulajdonában lévő gépbe dugott.

Bródy János fia több mint egy évtizede él San Franciscóban – Fotó: MTI/Kovács Anikó

Egy barátomtól kaptam az USB-meghajtót és azt hittem, hogy a Mátrix című film van rajta, azt akartam megnézni betegen feküdve otthon” – jelentette ki a zenész fia, akit azonban nem az állítólagos felnőttfilmes videózás miatt ítéltek el, hanem amiatt, amit a kirúgása után tett. A kétségbeesett, munka nélkül maradt informatikus ugyanis meghekkelte a bank rendszerét, letörölt fontos adatokat, a nyomozás során pedig hazudott a szövetségi ügynököknek.

Dánielt a két év börtön mellett arra is kötelezték, hogy fizessen meg átszámítva 182 millió forintnak megfelelő büntetést.

Exit mobile version