nlc.hu
Sztárok

Bródy János fiatalon

Igazi szívtipró volt a fiatal Bródy János

Bródy János ma ünnepli 78. születésnapját, és hat évtizede már annak is, hogy színpadon áll és felejthetetlen slágerekkel ajándékozza meg a közönséget.
Bródy János fiatalon

1946. április 5-én, azaz éppen ma 78 éve született Bródy János. Hétéves korától tanult zenét, pályafutása pedig a 1964-ben indult, amikor alig 18 évesen csatlakozott az Illés együtteshez. 11974-ben alapító tagja volt a Fonográf zenekarnak, 1978-tól pedig önálló karrierbe kezdett. Első szólólemeze Hungarian Blues címmel 1980-ban jelent meg. Nevéhez számtalan ikonikus szerzemény fűződik, olyanok, mint a Filléres emlékeim, a Földvár felé félúton, a Mama kérlek, a Ha én rózsa volnék vagy a Mit tehetnék érted.

Néhány éve az nlc-nek adott interjújában így beszélt az évek múlásához való viszonyulásáról: 

„Elég furcsa. Mert hát „kiszabott gyorsan teltek az évek”, ahogy a Nyuggerdalban is énekelem. Nem lehetett az elején sejteni, hogy ez a műfaj művelhető egyáltalán harminc fölött. Mi tagadás, érzem az évek súlyát a vállamon, de a szívem még fiatal. Azt gondolom, az ember legbelül megtartja a gyermeki lényét, csak lerakódnak köréje az évek, mint az évgyűrűk. Ezzel nyilván mindenki így van, de egy művész talán inkább megengedheti magának, hogy ne tűnjön annyira felnőttnek.”

Az alábbi galériában ritkán látható fotókat gyűjtöttünk össze Bródy János pályájának elejéről:

Bródy János fiatalon
Megnézem
Összes kép (8)
Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top