nlc.hu
Sztárok

Nyilatkoztak a barátok Bródy Dánielről

„Éreztük, hogy Amerika nem volt rá jó hatással” – sokkolta a barátokat, mi történt Bródy János fiával

Szerintük Dániel egy életre lenullázta magát az USA-ban.

Mint ismert, Bródy János fia feltörte egy amerikai bank – a volt munkahelye – szervereit, amiért a hatóságok két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Bródy Dániel gyermekkori barátai teljesen ledöbbentek az eseten; nem értik, hogyan keveredett ilyen ügybe az egykor becsületes fiatalember – írja a Bors.

Bródy János

Bródy János fia várhatóan hazajön Magyarországra, miután leülte a két évet – Fotó: MTI/Soós Lajos

Bródy fiának ténykedéséről még a legközelebbi ismerősei sem tudtak, az informatikus ugyanis az elmúlt két évben teljesen elzárkózott minden kommunikációtól, még a gyerekkori barátaival sem állt szóba. Most már világossá vált számukra, hogy miért: már jó ideje nyomozás folyt Dániel ellen. 

“Teljesen sokkot kaptunk” – nyilatkozta a bulvárlapnak egyikük. Mint mondja, nem érti, hogy “mi a fene történt az agyával, hiszen mindig is becsületes, normális srác volt. Egy másik szerint “valami durva dolognak kellett történnie, hogy ennyire megboruljon. Hozzátették: mind érezték, hogy Amerika nem volt rá jó hatással.

A gyermekkori barátok szerint Dániel tengerentúli karrierjének egyértelműen vége. “Amerikában valószínűleg lenullázta magát, szóval lehet, hazajön” – jegyezte meg egyikük.

Az amerikai, a számítógépes csalásról és visszaélésről szóló törvény szövege szerint Bródy János fia „olcsón” megúszta, mert a vádpontok alapján – amennyiben tárgyaláson mondják ki a bűnösségét – 15 évet is kaphatott volna – írja a Blikk. Mindez úgy történt, hogy Dániel egy héttel a tárgyalás kezdete előtt peren kívül megegyezett az ügyészséggel, hogy ha bűnösnek vallja magát, jóval kevesebbet kell ülnie, mint amennyit egy esküdtszéki ítélet után a büntetést kiszabó bíró meghatároz. A börtönbüntetését pedig nagy valószínűséggel egy közepes vagy minimális biztonsági fokozatú börtönben kell letöltenie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top