nlc.hu
Sztárok

Bródy Dániel tárgyalásának részletei

Újabb részletek derültek ki Bródy János börtönre ítélt fiának ügyéről

Állítólag kétségbeesésében állt bosszút az őt kirúgó bankon Bródy Dániel.

Mint arról beszámoltunk, Bródy János Amerikában élő informatikus fiát azért ítélték két év börtönre, mert a kirúgása után úgy állt bosszút korábbi munkaadóján, hogy meghekkelte a számítástechnikai rendszerét. A Blikk hozzájutott a tárgyalási jegyzőkönyvekhez, és megtudta, hogy Bródy Dániel saját bevallása szerint végső kétségbeesésében tette ezt, mivel – elmondása szerint – a pandémia alatt rúgták ki végkielégítés nélkül, emiatt pedig az anyagi csőd szélére került.

“Egy USB-lejátszó csatlakoztatása és a film nézése, amikor valaki beteg, nem indokolja ezt a lépést” – írta Bródy János fia egy volt kollégájának szóló levélben. A bank 2020 márciusában azért mondott fel azonnali hatállyal, mert állítása szerint a férfi pornográf tartalmú videókat nézett a céges laptopján. Dániel az első tanúvallomásában azonban azt állította, nem tudta, hogy mi van az USB-háttértárolón, amelyet a bank tulajdonában lévő gépbe dugott.

Bródy János

Bródy János fia több mint egy évtizede él San Franciscóban – Fotó: MTI/Kovács Anikó

Egy barátomtól kaptam az USB-meghajtót és azt hittem, hogy a Mátrix című film van rajta, azt akartam megnézni betegen feküdve otthon” – jelentette ki a zenész fia, akit azonban nem az állítólagos felnőttfilmes videózás miatt ítéltek el, hanem amiatt, amit a kirúgása után tett. A kétségbeesett, munka nélkül maradt informatikus ugyanis meghekkelte a bank rendszerét, letörölt fontos adatokat, a nyomozás során pedig hazudott a szövetségi ügynököknek.

Dánielt a két év börtön mellett arra is kötelezték, hogy fizessen meg átszámítva 182 millió forintnak megfelelő büntetést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top