Dwayne Johnson kriminológia szakot végzett, de nem ő az egyetlen sztár különleges diplomával

nlc | 2023. December 21.
Kíváncsiak voltunk, mit tanultak az egyetemen a különböző hírességek, és egészen meglepő dolgokat találtunk: íme 10 sztár és az ő különleges diplomáik.

Időről időre szeretjük tudatosítani magunkban (mielőtt túlságosan mélyre kerülnénk a paraszociális kapcsolatban), hogy a sztárok is csak emberek. Vagyis nyilván ők is jártak egyetemre. És azt gondolnánk, hogy a színészek, zenészek elsősorban a szakmájukba vágó szakot végeztek a továbbtanulásuk során. Persze sokaknál teljesen jogos ez a felvetés (Meryl Streep például a Yale dráma szakán végzett, Lady Gaga pedig a New York-i Egyetemen tanult zenét, ám ott hagyta a sulit, hogy beindítsa a karrierjét). 

Mások azonban teljesen más területeket fedeztek fel a tanulmányaik során. Leghíresebb példa erre nyilván a Queen gitárosa, Brian May, aki nem mellesleg asztrofizikus is. Az alábbi galériában 10 hasonlóan különleges (és valljuk be: random) diplomával rendelkező hírességet találsz.

cole és dylan sprouse nlc

Cole Sprouse-nak geoinformatikából és archeológiából van diplomája, míg tesója, Dylan videójáték design szakon végzett. Mindketten a New York-i Egyetemre jártak. (Fotó: Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Kourtney Kardashian nlc

Igen, Kourtney Kardashiannek is van diplomája, ráadásul egyből kettő: az Arizonai Egyetem színház és spanyol szakán végzett. (Fotó: Alessandro Bremec/NurPhoto) (Photo by Alessandro Bremec / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Ashton Kutcher nlc

Kapaszkodj meg, de Ashton Kutcher eredeti végzettsége szerint biomérnök! (Fotó: Juan Pablo Rico / AFP)

Rebel Wilson nlc

Az ausztrál színésznő, Rebel Wilson jogot tanult. (Fotó: Jacky Godard / Jacky Godard / Photo12 via AFP)

Chris Martin nlc

A Coldplay frontembere, Chris Martin ókori nyelvek és kultúra szakon tanult, görögből és latinból pedig dicsérettel végzett. (Fotó: Monica Schipper / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

dwayne johnson nlc

Dwayne Johnson a Miami Egyetemen szerzett kriminológusi képesítést. (Fotó: Frederic J. Brown / AFP)

Tom Hiddleston nlc

Őszintén, meg sem lepődünk, hogy Tom Hiddleston klasszika-filológiát tanult, ráadásul a Cambridge Egyetemen. Annyira rá vall! (Fotó: Tolga Akmen / AFP)

Lisa Kudrow nlc

Mielőtt Lisa Kudrow berobbant a Jóbarátokkal, biológus volt, mint az édesapja. Ebből diplomázott és nyolc évet dolgozott is a szakmában. (Fotó: KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Natalie Portman nlc

Natalie Portman egyenesen a Harvardon szerezte a diplomáját, mégpedig pszichológiából. (Fotó: VALERIE MACON / AFP)

Rowan Atkinson nlc

Mr. Bean, azaz Rowan Atkinson az Oxfordon szerezte a mérnöki mesterdiplomáját. Elég menő! (Fotó: Ben Stansall / AFP)

via

Exit mobile version