Fotók, amik bizonyítják, hogy Szikora Robi nem véletlenül volt a ’80-as évek tinibálványa

R. V. | 2024. Február 26.
Hoztunk néhány régi fényképet Szikora Róbertről az R-GO fénykorából, illetve amikor Robi a Hungária dobosa volt. Jó nosztalgiázást!

Tavaly ünnepelte a 70. születésnapját Szikora Róbert, akit idén 50 éve ismert meg a magyar közönség. Ekkor csatlakozott ugyanis a Hungária együtteshez – akik 2024 júniusában 29 év után először újra összeállnak –, és vált egy csapásra ismertté. A Hungária dobszerkója mögül felállva később megalapította az R-GO nevű zenekarát, akikkel, ha nem is az eredeti felállásban, de a mai napig fellép. „Ha a Jóisten is úgy akarja, akkor amíg van erőm, koncertezem, és a színpadról visznek majd a temetőbe” – nyilatkozta 2019-ben a Blikknek az énekes.

Az alábbi galériában visszatekintettünk a kezdetekre és arra az időszakra, amikor mindenki (különösen a tinilányok) rajongott az R-GO-ért, na meg Szikora Robiért.

szikora róbert 1977 nlc

Szikora Róbert 1974-ben csatlakozott a Hungária együtteshez, és mint ahogy ez az 1977-es fotó is mutatja, vált a zenekar Ringo Starrjává. (Fotó: Fortepan / Gyulai Gaál Krisztián)

szikora róbert 1980 nlc

1980-ban úgy berobbantak, mint korábban soha. Az, hogy a Hungária tagjai olyan egyedül legyenek, mint Szikora ezen a képen, egyre nagyobb ritkaságnak számított. (Fotó: Fortepan / Erky-Nagy Tibor)

szikora róbert 1983 nlc

1982-ben kiszállt a Hungáriából és egy évvel később megalapította az R-GÓt. (Fotó: Fortepan/Urbán Tamás)

szikora róbert 1986 nlc

1986-ban az R-GO és Szikora Robi a siker csúcsán volt: még egy könyvet is kiadtak a zenekarról akkoriban. (Fotó: Fortepan / Szalay Zoltán)

szikora róbert 1990 2 nlc

Ugyan az R-GO 1990-ben csak időnként állt már össze, szólókarrierje is szárnyalt. (Fotó: Fortepan / Urbán Tamás)

szikora róbert 1990 nlc

Az R-GÓ-s póló azonban 1990-ben is elmaradhatatlan volt. (Fotó: Fortepan / Urbán Tamás)

Exit mobile version