Bridget Joneson túl: Az 55 éves Renée Zellweger legemlékezetesebb szerepei

R. V. | 2024. Április 25.
Bár Renée Zellweger neve elválaszthatatlanul összeforrt Bridget Jones karakterével, a kivételesen tehetséges színésznő nemcsak a romkom trilógiában bizonyított.

Renée Zellweger egy elmondhatatlanul nagy tehetség, ugyanakkor Hollywood egyik leginkább alulértékelt színésznője. Igazi átváltozóművész, aki a karrierje berobbanása utána sorra gyűjtötte az Oscar-jelöléseket, mára pedig két aranyszoborral is büszkélkedhet. Megkerülhetetlen romkom királynő – és most nem csak a Bridget Jones-filmekre gondolunk, pedig nyilván nem véletlenül érkezik a negyedik felvonás. 

A közvélemény mégsem a maradandó alakításaival volt az évek során elfoglalva, hanem Zellweger külsejével. Színésznőként persze ezer reflektor világít rá a teste, az arca minden apró részletére… De miért fordulhat elő, hogy egy nő külseje árnyékot vessen a tehetségére?! Mi épp ez ellen szeretnénk tenni: az alábbi galériában összegyűjtöttük a színésznő legikonikusabb szerepeit, melyek sokkal fontosabbak, mint a hízás-fogyás vagy a potenciális plasztikai beavatkozások, amiken keresztül ment.

Nézd meg Renée Zellweger legemlékezetesebb szerepeit

Renée Zellweger 1996 jerry maguire nlc

Renée Zellweger első jelentősebb szerepe 1996-ban, a Jerry Maguire - A nagy hátraarcban volt Tom Cruise oldalán. (Fotó: Profimedia)

Renee Zellweger bridget jones 2001 nlc

2001-ben pedig örökre bevéste magát a popkultúrába a Bridget Jones első részével. Hiszed vagy sem, ezzel megkapta az első Oscar-jelölését is. (Fotó: Miramax / Universal / Collection ChristopheL via AFP)

Renee Zellweger 2002 chicago nlc

Egy évvel később a Chicago Roxie-jaként ismét Oscarra jelölték, nem véletlenül: neki, Catherine Zeta-Jonesnak és Richard Gere-nek köszönhetően ez lett az egyik legikonikusabb musical. (Fotó: Profimedia)

Renee Zellweger 2003 hideghegy nlc

2003-ban a Hideghegyért újra Oscar-jelölést kapott, de ezúttal szoborra is tudta váltani azt. (Fotó: Profimedia)

Renee Zellweger pokolba a szerelemmel 2003 nlc

Emellett pedig olyan fergeteges romkomokat szállított, mint a kriminálisan alulértékelt 2003-as Pokolba a szerelemmel, amiben Ewan McGregorral szerepel. (Fotó: Profimedia)

Renee Zellweger bridget jones 2 2004 nlc

Renée neve ekkorra már örökre egybeforrt Bridget Jonesszéval, ezért nyilván nem mondott nemet a 2004-es folytatásra sem. (Fotó: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Renee Zellweger miss potter 2006 nlc

2006-ban a Nyúl Péter szerzőjét, Miss Pottert keltette életre. (Fotó: Profimedia)

Renee Zellweger miért éppen minnesota 2009 nlc

A 2009-es Miért éppen Minnesota? után Renée Zellweger egy időre eltűnt Hollywoodból és a nyilvánosság elől. (Fotó: Profimedia)

Renee Zellweger bridget jones babát vár 2016 nlc

A nagy visszatérése a Bridget Jones babát várban történt 2016-ban. (Fotó: Universal PIctures / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Renee Zellweger judy 2019 nlc

2019-ben pedig Judy Garland megformálásáért megkapta a második aranyszobrát az Akadémiától. (Fotó: Profimedia)

Renee Zellweger the thing about pam 2022 nlc

Legutóbbi, 2022-es sorozatszerepében ismét megmutatta, mekkora átalakulóművész: a The Thing About Pamben nem mondanád meg, de bizony Renée Zellweger szerepel. (Fotó: Profimedia)

Exit mobile version