nlc.hu
Sztárok

Híres nők, akik nem akarnak gyereket

Keresztes Ildikótól Miley Cyrusig: Sztárok, akik nem akarnak gyereket

Magyar és külföldi sztárok egyaránt nyilatkoztak már arról, hogy nem bánják, hogy nem született gyerekük.
Keresztes Ildikó

A nőket az a viccbéli nyuszi képviseli a társadalomban, akinek tök mindegy, hogy van rajta sapka vagy nincs, így is, úgy is belekötnek. Nem mindegy, hogy nézel ki, egy bizonyos kor felett már egy szimpla szelfiért beszólnak (lásd Emilia Clarke esetét), az pedig, hogy vállalsz-e gyereket, a sapka-kérdés csúcsa.

Ha szülsz gyereket (persze az sem mindegy, hogy hogyan), de dolgozni akarsz/kényszerülsz mellette, az a probléma. Szeretnél anya lenni? Hátrányba kerülsz a munkaerőpiacon. Ha nem akarsz kisbabát, mert nem úgy alakultak a dolgaid, nem érzed magad anyának vagy a karrieredre koncentrálnál, azért fogod kapni az ívet. Amíg nem jutunk el odáig, hogy nem nézünk szúrós szemmel egy nőre csak azért, mert éli az életét, nagyon fontos, hogy destigmatizáljuk a különböző életutakat.

Így például, ha egy nő nem szeretne gyereket (ami valljuk be, az egyik leginkább elítélt út, amit választhatsz), azt is tiszteletben kell tartani. Ezért is szuper, amikor a sztárok, akik hangját a hírnevük platformja felerősíti, normalizálják a témát. A galériában olyan külföldi és magyar hírességeket gyűjtöttünk össze, akik gyakran felszólaltak a gyerekmentes élet témájában. Ezek a nők – Járai Kírától Renée Zellwegerig – nem terveznek gyereket és/vagy nem bánják, hogy nem szültek babát. És ez teljesen oké.

Sztarenki Dóra
Megnézem
Összes kép (10)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top