nlc.hu
Sztárok

Járai Kíra véleménye a gyerekvállalásról

Járai Kíra a gyerekvállalásról: „Csak ellene szól minden”

Őszintén vallott a dilemmáiról.

A Palikék Világa by Manna Futtában című műsor legújabb adásában Járai Kíra többek között arról is beszélt, hogy miért nem vállal gyereket – írja a Blikk. Elmondása szerint egyszerűen nem ébredt fel benne az anyaság iránti vágy, de emellett tart attól is, hogy milyen jövő várna egy gyermekre egy ilyen világban, ahol – véleménye szerint – a létfeltételek nem lesznek meg gyakorlatilag, hiszen a klímakatasztrófa miatt lassan elfogy az ivóvíz és 50 fokos hőség tombol.

Járai Kíra

Járai Máté és felesége, Járai Kíra (Fotó: Sajtóklub RTL2)

„Egyrészt nem éledt fel bennem a vágy ez iránt, másrészt ez elképesztő felelősség. Bárki, akit ismerek, beleértve magamat is, mindenki a gyerekkori sérüléseit és sérelmeit nyögi még felnőttkorában is. (…) Nemcsak azon aggódnék, hogy a gyerekkorát ne csesszem el, hanem hogy egyáltalán mi lesz vele. (…) Csak ellene szól minden” – fejtette ki Járai Máté felesége.

A 44 éves szinkronrendező egyetlen érvet ugyan fel tudott hozni, ami a gyerekvállalás mellett szólna, de úgy véli, ez teljesen önző szempont a részéről: „Egyedül az szól mellette, hogy mennyire szeretem Mátét, és megnézném, hogy belőlünk milyen gyerek, milyen ember lenne”.

Járai Máté tavaly decemberben ugyancsak Palik Lászlónak beszélt arról, hogy miért nincsen még gyerekük. Akkor ő is arról vallott – akárcsak most a neje –, hogy nem szívesen örökítené tovább a saját szorongásait, valamint ugyancsak a felelősségtudatot emelte ki az okok között. Nagyon jó apa lennék valószínűleg, de az is egy feszültségforrás lenne saját magammal szemben, hogy vajon elég jó apa vagyok-e? (…) Nem is a megcsinálással van a baj, hanem azzal a felelősségtudattal, hogy semminek nem tudok nekimenni úgy, hogy majd lesz, ahogy lesz, hanem ezt is túlságosan megtervezem, hogy mindennek legyen meg a helye, és még nincs meg” – magyarázta a Jászai Mari-díjas színész.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top