Ilyen volt Bíró Ica a 80-as évek szexi kártyanaptárain

nlc | 2024. Június 07.
Bíró Icáról nemcsak fitneszvideók készültek fényes karrierje alatt: Metal Lady művésznéven énekesnőként is kipróbálta magát, és több klipet is forgatott.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Bíró Ica a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legsikeresebb magyar modelljei közé tartozik, aki alakformáló videóinak köszönhetően sokakat inspirált a rendszeres mozgásra is. 

Fotó: Fotocentrál.hu – Trenka Attila

Nők és férfiak ezrei néztek fel rá, sőt nagy valószínűséggel most is rengetegen csodálják a 67 éves Metál Ladyt, akinek alakját a mai napig sokan megirigyelhetik.

Bíró Ica derűs személyisége és kedvessége mellett a hangjával is sokakat levett a lábáról, ezért sem tekinthető vakmerő húzásnak tőle, hogy énekesnéként is kipróbálta magát a kilencvenes években. 

Ez az eredeti foglalkozása

Bíró Ica, akit ma fitneszszakértőként, modellként, színésznőként és énekesnőként tartanak számon, nem ezzel a névvel látta meg a napvilágot: amikor született, Boruzs Ilonaként anyakönyvezték. Iskoláit Budapesten végezte, az eredeti foglalkozása pedig varrónő.

Fiatal lányként a Luxus Áruház információs pultjánál dolgozott, kivételes megjelenésére azonban szinte mindenki felfigyelt: „Megőrültél, lányom, ezzel a karosszériával te varrni és tervezni akarsz? Legyél te csak modell, és manöken, ennek van itt az ideje…” – biztatták már akkor. Így történhetett, hogy a Luxus Áruház recepciós pultjából átkerült az üzlet katalógusába, és csodaszép reklámfotókon népszerűsítette a termékeit.

A felkérések innentől kezdve csak úgy özönlöttek, sok régi reklámban feltűnt Bíró Ica, de az akkoriban divatos kártyanaptárakon is büszkén domborított – nem véletlenül kapta a Kártyanaptár-királynő becenevet.

A negyvenhez közel járva aztán visszaült az iskolapadba, és a Testnevelési Egyetem testépítő-fitnesz szakán végzett. 

Az utóbbi években visszatért az origóhoz: nyugdíja kiegészítéseként egy butikban vállalt eladói munkát, mellette pedig egy kastélyban recepcióskodik.

central-0203637233

Hiába telt el jó pár évtized ennek a fotónak a készítése óta, Bíró Ica abszolút felismerhető! (Fotó: Fotocentrál.hu - Németh Gabriella)

central-0203637180

Ez a haj most is őrült menő lenne, és Icának szuperül állt! (Fotó: Fotocentrál.hu - Németh Gabriella)

central-0203637214 (1)

Ilyen lapos hasról álmodoztak a 80-as években, és most is! (Fotó: Fotocentrál.hu - Németh Gabriella)

central-0203637160

Formás idomait a tengerparton is megmutatta Ica. (Fotó: Fotocentrál.hu - Németh Gabriella)

fortepan_196999

Az Állami Biztosító reklámfotózásán, 1980-ban (Fotó: Fortepan / Tóth József Füles)

fortepan_124698

Bíró Ica még a Márianosztrai börtön és fegyház falára is felkerült. (Fotó: Fortepan / Urbán Tamás)

biro ica 1981

Kártyanaptára 1981-ből (Kép forrása: Vatera.hu)

central-0203205849

Színes egyéniségét tökéletesen tükrözi ez a szett. (Fotó: Fotocentrál.hu - x Szegő Erika)

central-0203205805

Szőke hajkoronája védjegyévé vált az évek során, így nem csoda, hogy mindig is büszkén viselte! (Fotó: Fotocentrál.hu - x Szegő Erika)

central-0203205819

Cowboykalap és tűsarkú csizma: Bíró Ica tetőtől-talpig stílusos! (Fotó: Fotocentrál.hu x Archívum Meglepetés)

Nyitókép: Fotocentrál.hu – Trenka Attila

Exit mobile version