Marsalkó Dávid bár korábban kijelentette, hogy nem vonzzák a tévés szereplések, de úgy tűnik, a Megasztárral mégiscsak meggondolta magát

F. B. | 2024. Június 11.
"Változnak az idők, vele változok én is..." - szól az ikonikus, bár nem Halott Pénz dalban, és úgy tűnik, ez a megállapítás Marsalkó Dávidra is igaz.

Mint tegnap már hírt adtunk róla, kiderült, hogy kik lesznek a Megasztár új évadának zsűritagjai. A megújult zsűriben Rúzsa Magdi, Marsalkó Dávid, Marics Peti, Papp Szabi és Caramel kapnak majd helyet. Bár a csatorna választásai egyáltalán nem megdöbbentőek, hiszen a zsűriszékben helyet foglaló sztárok mind kiváló szakemberek és művészek, Marsalkó Dávid neve azért lehet talán érdekes, mert az énekes korábban úgy nyilatkozott lapunknak, hogy esze ágában sincs tévéműsorokban és bulvármagazinokban szerepelni.

Úgy tűnik azonban, hogy 2021 óta meggondolhatta magát a Halott Pénz frontembere, ugyanis a tegnapi napon az ő neve is szerepelt a zsűritagok között, így hamarosan a TV2 képernyőjén láthatjuk majd, amint keresi Magyarország újabb tehetségét.

Fotó: Neményi Márton

„Soha semmilyen hasonló műsorban nem voltam jelen az elmúlt évek során, ennek több oka is van. Úgy érzem, most vagyok egy olyan életszakaszban, amikor nagyon szeretnék vissza is adni, mert én nagyon sokat kaptam a zenétől, a közönségtől és szeretnék segíteni az új generációnak. A Megasztár közelebb áll hozzám, mint bármilyen más tévés formátum. Zsűritagként a valódiságot fogom keresni, az őszinteséget, a személyiséget, ami a legfontosabb az énektudás, az affinitás mellett. Bevallom, hogy a többiekkel elég komfortosan mozgunk, többükkel is van közös dalunk, nagyon régóta ismerek és tisztelek mindenkit és ez remek alap lesz a közös szakmai munkához” – osztotta meg gondolatait Dávid.

Mit érdemes tudnunk róla?

Bár kétségtelen, hogy a Halott Pénz kis hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, tény, hogy egészen eddig a pontig nem sokat szerepeltek a hazai bulvármédiában. Így hát összegyűjtöttünk néhány érdekességet és információt a 39 éves énekesről.

Marsalkó Dávid 1984. október 29-én látta meg a napvilágot, Pécs városában. 

„Pécsen nőttem fel egy félig-meddig művészcsaládban. Édesapám fotóművész, gyerekkoromtól kezdve központi szerepet játszott az életünkben a képi világ és a zene. Nálunk a nappaliban nem családi fotók voltak, hanem zenészek portréi. Mindig is az életem része volt a művészet, majd az iskola mellett sportoló, teniszező lettem. Amikor leérettségiztem, abbahagytam a teniszt és elkezdtem a közgázra járni. Minden családban vannak problémák, nézeteltérések, ez nálunk sem volt másképp, de ettől függetlenül teljesen átlagos, értelmiségi nevelést kaptam. Nem voltam erősen fogva, nálunk nagy volt a szabadság.” – mesélte gyermekkoráról.

A kezdetek

A Halott Pénz zenekarát 2004-ben alapította. Mint korábban lapunknak elmondta, a zenekart szépen fokozatosan építették fel, céljuk pedig sosem a profitszerzés volt vele. Első lemezük a “Fejjel lefelé” című album volt 2009-ben, legutoljára pedig 2021. áprilisában adták ki a “Ha mindenkit boldoggá akarsz tenni, árulj fagyit” című új lemezüket. Fennállásuk óta számos elismerést is bezsebeltek maguknak, koncertjeik pedig a mai napig teltházasak. 

„A zenekar életében sosem az anyagi javak domináltak. Ha ez a pénzről szólna, akkor minden műsorban ott bohóckodnánk, minden felkérésnek eleget tennénk, szponzor posztokkal lenne tele a közösségi oldalunk. Az egész zenekar nevében mondhatom, nekünk az a produktumunk, hogy dalokat szerzünk és adunk elő és nem az, hogy egyéb kiegészítő tevékenységek által híresebbek legyünk. Nálunk a zene van a fókuszban, minden más csak utána jön.” – nyilatkozta korábban az nlc-nek, majd hozzátette, hogy zenekarának azért adta a Halott Pénz nevet, mert minden zenei előképzettség nélkül vágott bele a zenélésbe. A pókerben pedig ez a kifejezés azt jelenti, hogy valakinek nincs már esélye nyerni a játékban. 

Dávid korábban azt is elárulta, hogy bár nem görcsöl rá arra, hogy elfogadják, valahol fontosnak tartja, hogy az emberek szeressék a dalokat, amiket játszanak. Hiszen egy dal akkor válik slágerré, ha az emberek éneklik azt.

Bár a zenekarral hatalmas sikerre tett szert, a frontember azt is megosztotta magáról, hogy sosem szeretne elzülleni, de véleménye szerint ez nem is attól függ, hogy az ember a zeneiparban van-e vagy sem, inkább a feszültséggel vonná az alkohol vagy drogfogyasztást párhuzamba. Véleménye szerint azonban sosem lett volna ilyen sikeres a zenekar, ha úgy élnének, ahogy a rocksztárok. Eddig pedig nem csak a tivornyát, de a tévéműsorokat is elutasította, most azonban valami mégis megváltozott.

Engem ez a része egyáltalán nem érdekel. Az érdekel, hogy a dalok, a szövegek hogyan születnek meg, aztán pedig milyen vizuális köntöst kap, milyen a zenekar imidzse, hogyan fejlődhetünk tovább. Számomra mindig is ezek voltak a fontos dolgok. Az, hogy bulvármagazinokban és tévéműsorokban szerepeljek, hogy kiteregessem a magánéletem, az egyáltalán nem vonz. Az évek során sokszor kerestek, és csodálkoztak, hogy nemet mondtam. Nincs gondom vele, hogy mások többet szerepelnek, de én alkatilag ilyen vagyok, engem ez a fajta szereplés teljesen hidegen hagy. Itt visszatérnék az anyagiakra egy mondat erejéig: ha a pénz érdekelne, akkor minden ilyet elvállalnék és nyitnám a pénztárcámat, de nem ez mozgat.

Magánélete

Marsalkó Dávid magánéletéről bár nem találni sok információt, az bizonyos, hogy két gyermeke van, feleségével pedig régóta egy párt alkotnak. Ha információink helyesek, már gimnázium óta együtt vannak. Annyit azonban elárult, hogy nála nem gond a munka és a magánélet menedzselése, titka pedig véleménye szerint abban rejlik, hogy magánéletét nem osztja meg a nagyvilággal.

„Mindig arra vágytam, hogy ha hazamegyek és becsukom az ajtót, akkor otthon vagyok, kíváncsiskodó tekintetek nélkül. Ezért nem értem azokat az embereket, akik az ágyukból, a párjukkal szelfiznek esténként az Instagramra, mert akkor az onnantól már nem az övék. A pillanat, a helyszín, még a takaró sem.” 

Plusz érdekességek

Bár nem akarunk mindent elárulni a zenészről, ugyanis ismerje meg még jobban a nagyközönség a tévéképernyőn, íme még néhány random információ a frontemberről:

Via

Exit mobile version