Már nem hasonlítja össze magát másokkal az 50 éves Dobó Kata

F. B. | 2024. Július 10.
A magyar színpadi és filmszínésznő, filmrendező, egykori modell semmit sem csinálna másképp az életében, azonban rengeteget tanult az évtizedek alatt.

Idén februárban ünnepelte 50. születésnapját Dobó Kata, aki nyíltan mesélt a Nők Lapjának életszemléletéről és a kerek születésnaphoz való viszonyáról is. Mint mondta, úgy érzi, nagyon gyorsan elérte ezt a kort, emiatt pedig egyáltalán nem érzi azt, hogy annyi lenne. Azonban azt belátja, hogy a korral csak egyre bölcsebb lett, ez pedig néhány baráti kapcsolatának a megszakadásához is vezetett.

Fotó: Nők Lapja

„Biztos vagyok benne, hogy ha harmincévesen megkérdeztek volna az ötvenről, azt válaszoltam volna, még nagyon messze van, nyilván rosszul fogom magam érezni. De semmi ilyesmi nincs. Ott tartok az utamon, hogy nem pánikolok be ettől a számtól. És közben azt gondolom, innentől a kerek születésnapok nagyobb súllyal bírnak.” – árulta el a lapnak.

A színésznő egyébként egy kivételes helyen, Balin töltötte a születésnapját, az utazás pedig rengeteg mindent tanított számára. Kata ugyanis rendkívül szeret új kultúrákat megismerni, más emberekkel találkozni és kicsit kimozdulni a megszokott környezetből. 

Fotó: Nők lapja

„Balin az ottani mesterekkel való találkozás és egyáltalán a légkör még inkább segített, hogy közelebb jussak önmagamhoz. Ezt a helyet az istenek szigetének is nevezik, ez tényleg érezhető az ottani energiákból, abból, ahogyan a helyiek gondolkoznak az életről, amilyen egyszerűen tudnak örülni mindennek.

A nyugati civilizációban többnyire a hiányra összpontosítunk. Mi az, ami nekünk nincs? Összehasonlítgatjuk a saját életünket másokéval.

Márpedig ebből az ember csak rosszul jöhet ki. Az ott élők arra koncentrálnak, ami van, és mindennap hálát adnak. Ezt is elkezdtem behozni az életembe, és nagyon üdítő. Sokszor érek el boldogságpillanatot, amikor az itt és mostba tudom helyezni magam. Ez régen nem így volt. Azt gondolom, az élet értelme, hogy az ember minél többet ebben az állapotban lehessen. Erre keresek megoldást. Azért indultam el ezen az úton néhány éve, mert úgy éreztem, kell hogy legyen valami mélyebb értelme az életnek, mint hogy még egy állást megkapjunk, nagyobb autónk legyen, hangzatosabb pozícióba kerüljünk.

Éreztem, hogy nem attól leszek boldogabb, ha ezt meg azt még elérem, valamit még megkapok.

Talán ha össze akarom foglalni, hol tartok az utamon, akkor azt mondom, az élet alapja a szabadság, következménye a fejlődés, célja viszont az öröm. Ezért aztán nem a vágyak megvalósulása a lényeg, hanem hogy hogyan érzed magad az adott pillanatban.” – fejtette ki.

Exit mobile version