nlc.hu
Sztárok

Dobó Kata születésnapi ünneplése

Dobó Kata tisztító szertartással ünnepelte Balin az 50. születésnapját

Pár éve komoly önismereti munkába fogott a színésznő.

Dobó Kata egy tisztító szertartással ünnepelte az 50. születésnapját. Egészen Baliig utazott ezért. “Van egy ismerősöm, aki már régóta Balin él, és második vagy harmadik táborát szervezi. Kicsit spirituális, kicsit ilyen ‘ismerjük meg ezt a másik országot’. Az elmúlt években a magamra találás útján elindulva azt éreztem, hogy meg lehet picit koronázni az 50. születésnapomat. Mindenféle kerek születésnapokon voltak ünnepségek, de most azt gondoltam, mivel én most máshol tartok, ezt valahogy olyan szinten kell megünnepelni, ami ehhez méltóbb. Pont az egyik útja beleesett a születésnapomba, és azt éreztem, hogy ez egy hívás”mesélte a Reggeliben.

Dobó Kata ma már nem másoknak akar megfelelni - Forrás: RTL / Reggeli - videó

Dobó Kata ma már nem másoknak akar megfelelni – Forrás: RTL / Reggeli – videó

Elmondása szerint a tisztítóceremónián először a vízesés alá megy az ember, aztán a mellkasáról mossák le „ami rátapadt”, hogy utána be tudja fogadni a jót, majd hátra kell fordulni, és akkor a vállairól mossák le a „terheket”.

A színésznő arról is beszélt a Reggeliben, hogy 47 évbe telt, mire megtanulta magát feltétel nélkül szeretni. Elárulta, büszke arra, hogy ma már nem a külvilág mondja meg neki, mire képes. “Az ember egy idő után azt gondolja, hogy ez az élet szólhat többről is mint hogy folyamatos feszültségben vagy, és magad után loholsz és próbálod megoldani a problémákat. Valószínűleg van egy másik olvasata is ennek az életnek, hogy egy kicsit hosszabb ideig tudjál egy bizonyos flow állapotban lenni, hogy boldogabb lenni, hogy máshogy értelmezd a kívülről érkező jeleket, hogy például a fő kérdés – ‘miért történik ez velem?’ – helyett inkább ‘mit tudok én ebből tanulni?’ legyen. Ha az ember elkezdi ezt valóban alkalmazni magára, akkor ez nem olyan nagyon nehéz. Működik ez, sokkal kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb vagyok, sokkal jobban érzem magam a bőrömben” – vallotta be.

“Nagyon sok évet töltöttem el azzal, hogy ki mit gondol rólam, az vagyok-e, amit ők gondolnak rólam. Sokáig azt gondoltam, amit ők rólam, hogy nem vagyok elég tehetséges. (…) Ezzel az ember korlátok közé teszi magát. “Ez csak saját magadon múlik, nem okolhatod a környezetedet amiatt, hogy éppen hol tartasz és kinek gondolod magad. Ezt egy idő után át kell fordítanod a fejedben” – magyarázta Dobó Kata. Mint mondja, 47 évesen jött egy felismerés, hogy saját magát is szeretheti annyira, mint a gyerekét: “Ez még mindig egy úton levés, de iszonyatosan jó érzés, hogy magadnak megadod ezt a szabadságot. Azt a fajta szabadságot, hogy nem kell tökéletesnek lenni, hanem csak úgy jól kell magad érezni”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top