Tudtad, hogy Ónodi Eszter kaszkadőre egy férfi volt a Meseautó forgatásán?

M. P. | 2024. Július 15.
Te kiszúrnád, ha nem mondaná meg senki, hogy Ónodi Esztert egy férfi váltotta le a veszélyes jeleneteknél? Íme az igazság a Meseautó forgatásáról.

Egy igazi meseautó repít minket vissza a 2000-es évek elejére, ahol az örök klasszikus film modern feldolgozása elevenedik meg. A vásznon Ónodi Eszter mellette Stohl András, Kern András és Bajor Imre is feltűnik.
 

(Fotó: RTL+/ Sajtóklub)

2000-ben debütált a mozikban a Meseautó, amelyről most Ónodi Eszter Jászai Mari-díjas színésznő osztott meg élményeket. A filmben Kovács Vera kisasszonyt alakító színésznő mesélt a forgatás részleteiről, kezdve azzal, hogy a forgatási élmények kezdetben álomszerűek voltak számára. Ez volt az első munka, amely valóban próbára tette szakmai tudását.

A stábbal való közös munka során különösen Stohl Andrással, Bajor Imrével és Kern Andrással dolgozott sokat, akik remek hangulatot teremtettek és sok emlékezetes pillanatot szereztek neki. Az autós jelenetek különösen emlékezetesek maradtak számára, bár a balesetjelenetet egy kaszkadőr végezte helyette.

Esster elárulta, hogy volt olyan jelenet, amikor egy férfi kaszkadőr játszotta el az ő karakterét:

„Nagyon jó volt például az összes autós jelenet, amiben a kabrióban sokszor csak mi voltunk. De volt például a film egyik utolsó jelenete, akkor kaszkadőr vezette a kocsit. Általában tényleg mi ültünk benne, de a baleset jeleneténél, amikor a Visegrádi-hegységben megcsúszik az autó, és egy szakadéknál áll meg, azt természetesen nem én csináltam, hanem a kaszkadőr. Tudni kell, hogy akkoriban még a kaszkadőr szakma igencsak gyerekcipőben járt, tehát elég csekély számban voltak női kaszkadőrök, úgyhogy erre a szerepkörre egy férfit sikerült találni, aki méreteiben nagyjából hasonlított hozzám főleg háttal és egy vörös parókával. Elég vicces volt, amikor lefotóztuk magunkat a fekete kis estélyiben. Azóta őrzöm azt a fotót, mert nagyon szórakoztatónak találom.”

https://www.instagram.com/p/BtETcNAA1Rm/?utm_source=ig_embed&ig_rid=5735df75-cbc7-45ae-bb4f-c03bc8a94611

Ónodi Eszter a szerep kedvéért görkorizni is megtanult, egész nyarát gyakorlással töltötte egy profi görkorcsolyázó irányítása alatt. A film bemutatója után egy ideig abbahagyta a görkorizást, de később újra elővette a görkorit, bár most ismét szünetelteti.

A Meseautó újraalkotásakor Eszter úgy vélte, hogy a legjobb taktika valami teljesen új megalkotása volt. Tudta, hogy vegyes fogadtatásra számíthat: a szakma kritizálni fog, de a közönség szeretni fogja. Ez beigazolódott, és a film népszerűsége a mai napig hatással van rá.

A film fogadtatása vegyes volt, de Eszter úgy érzi, sikerült megfelelnie az elvárásoknak. Sok tapasztalatot szerzett a filmkészítésről és a népszerűség kezeléséről. Ez a szerep fontos tanulópénz volt számára, és nagy szeretettel gondol vissza a filmre, amelyet bájosnak talál, még ha nem is voltak annyira kifinomultak a reklámok, mint manapság.

Via

Exit mobile version