Balogh Levente lánya nem akart édesapja nyomdokaiba lépni: iskolapszichológus lesz

M. P. | 2024. Július 17.
Balogh Szimi hivatalosan is okleveles pszichológus lett, így aztán készen áll a nagybetűs életre! A lány elárulta, iskolapszichológus szeretne lenni.

A milliárdos üzletember, Balogh Levente lánya, az Ázsia Expresszből ismert Balogh Szimi hivatalosan is okleveles pszichológus lett, szeptembertől egy kecskeméti kórházba fog dolgozni. A szülei természetesen mérhetetlenül büszkék rá.

Fotó:TV2

Két éve az Ázisa Expressz 3. évadában Gelencsér Timivel indultak neki a kalandoknak. Ott ismerhette meg Szimónát az egész ország, de azóta sok minden történt a fiatal lánnyal. Nemrég ugyanis sikerült az államvizsgája és most már okleveles pszichológus lett. 

Szimi a gimnázium után politológia és nemzetközi tanulmányok szakra járt Angliában. 

Megszereztem az első diplomám, elhelyezkedtem a nagykövetségen, majd amilyen gyorsan lehetett, leléceltem- meséli a 28 éves lány a Bestnek – Pedig amíg kint tanultam ,azt hittem meg fogom váltani a világot.. Már csak a nyelvek miatt is kézenfekvő volt, előtte spanyol kéttannyelvű iskolába jártam, plusz anyanyelvi szinten beszéltem angolul. Miután felmondtam , fogalmam sem volt, mit kezdjek magammal. Elmentem egy jógatáborba, ami persze több volt annál, az volt a célja, hogy megtanítson kapcsolódni önmagunkkkal. Ez végül sikerült, ugyanis azzal állítottam haza apuékhoz, hogy továbbtanulok, jelentkezem pszichológia szakra.” 

Szimi elárulta, hogy azzal már az elején tisztában volt, hogy észérvekre lesz szükség, hogy meggyőzze szüleit erről a váltásról. Így aztán készített egy prezentációt nekik, hogy így is szemléltesse a terveit. A szülei természetesen támogatták őt, viszont egy feltételük volt, mégpedig, hogy csinálja végig!

Szimi úgy fogalmazott, ez nem is volt kérdés számára, de hogy miért?

Ugye még gimnázium alatt anorexiával küzdöttem, akkor több hónapot töltöttem a pszichiátrián. Sok más velem egykorú vagy fiatalabb lány volt ott és már akkor is azt éreztem, hogy szeretnék nekik segíteni.

-mesélte Szimi. 

Így talán nem is csoda, hogy miért választotta ezt a pályát. A szülei már most izgulnak lányuk miatt és amiatt, vajon mikor vág bele a nagybetűs életbe!

„ Jó, hát megértem. Tanultam három évet, majd újabb hármat, plusz két év mesterképzés. Közben természetesen dolgoztam, voltam több gyakorlaton is. Ha minden jól megy, akkor iskolapszichológus leszek. Később meg szeretnék saját praxist. Ebben is nagyon tudatos vagyok, éppúgy, mint jó apám. Különben sokban hasonlítunk, még ha más hivatást is választottam. Ez nagy részben szándékos volt. Nem akartam az árnyékában ’dolgozni’. És nem is való nekem a kereskedelem. Apa főnöktípus, törtető alkat – megsúgom, Kos a csillagjegye. Én nála sokkal szolidabb, visszahúzódóbb vagyok. Ugyanakkor foglalkozik üzleti tanácsadással is, megvan benne a segítő szándék, tehát ez mindkettőnkben adott” – mesélte Balogh Szimi a Bestnek.

A teljes cikket elolvashatod a legfrissebb Bestben!

Exit mobile version