nlc.hu
Gasztro
38 kilósan ment pszichiátriára Balogh Levente lánya

38 kilósan vonult pszichiátriára: étkezési zavarairól mesélt Balogh Levente lánya

Balogh Levente nagylánya, Balogh Szimonetta az Ázsia Expresszben saját jogán is hírességgé vált. Egy interjúban élete legválságosabb időszakáról mesélt: 17 évesen kórosan sovány volt, súlyos étkezési zavarokkal küzdött.

Balogh Szimonetta pszichológusnak tanuló lánya a Talk TV műsorában vendégeskedve mondta el, hogy:

17 voltam, amikor kórosan sovány lettem. Sok pszichiátrián voltam, de arra a pszichiátriára, ahol végül elkezdtem hízni, súlyt felszedni, oda már 38 kilóval kerültem be. Azt el lehet képzelni, mennyire vékony.

Szimonettát az ország leginkább a TV2 Ázsia Expressz című műsorából ismerheti, ahol Gelencsér Timi partnereként küzdött. Az interjúban elmondta, hogy a problémái a bulímiával kezdődtek, elkezdte hánytatni magát. Mivel a környezetében többen megérezték rajta a hányásszagot, és nem szerette volna, hogy ennek híre menjen, taktikát váltott – foglalta össze a Blikk.

Balogh Szimonetta

Balogh Szimonetta a Talk TV műsorában

A sok hányás egyébként fájdalmas is volt, és az is macerás volt, hogy mindig találjon valami kifogást arra, miért megy megint wc-re. Az ezt követő módszere az lett, hogy inkább egyáltalán nem evett. Mindig beállított magának célszámokat, hogy hány kilósra szeretne lefogyni. Ám amikor a célját elérte, az öröm mindig csak nagyon rövid ideig tartott, és következett az, hogy ennél is vékonyabb akart lenni.

A betegségéről már korábban is nyilatkozó Szimonetta elmondta, hogy tévhit, hogy ezt a betegséget irányítani tudjuk és bármikor le tudunk állni, ezért azt javasolja, hogy ha bárki észreveszi magán a betegség jeleit, azonnal forduljon szakemberhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top