nlc.hu
TV-sztárok
Balogh Szimóna a testképzavaráról beszélt

Balogh Levente lánya, Balogh Szimóna korábban evészavarral küzdött

A magyar ásványvízkirály gyermeke őszintén vallott egykori problémáiról.

Balogh Szimóna első diplomáját a Kingston Univeristyn politológia és nemzetközi tanulmányok szakon szerezte. Jelenleg második diplomáját csinálja pszichológia mesterszakon és éppen a szakdolgozatát írja. Az Ázsia Expresszben feltűnő fiatal lányt sokan megszerették a műsor alatt, saját követőtábora alakult ki, akik kíváncsiak a mindennapjaira. Szimóna időnként tart kérdezz-feleleket a közösségi oldalán, melyben elárulta, hogy a jövőben az evészavarra szeretne specializálódni, valamint egy rehabilitációs központot is alapítana az anorexiára és a bulimiára fókuszálva. Ez nem véletlen. 

 „17 évesen étkezési zavarral küzdöttem. Nem voltam elégedett az alakommal, ezért drasztikus fogyókúrába kezdtem: anorexiával küzdöttem. Mindennek persze lelki vonzatai is voltak. Pszichológushoz kellett járnom, négy hónapot pedig gyermekpszichiátrián töltöttem” – osztotta meg a fiatal lány, majd a következőket mesélte.

Balogh Szimi

Balogh Szimi (Fotó: Schumy Csaba)

 „Nagyon inspiráló szakemberekkel találkoztam, és már ekkor elkezdett motoszkálni bennem a gondolat, hogy talán azzal kéne foglalkoznom, hogy hozzám hasonló helyzetbe került tiniken segítsek. Eleinte azonban azt gondoltam, hogy nem lennék elég erős hozzá. Ezért először politológiát kezdtem tanulni, de rájöttem, hogy az nem igazán érdekel. Ráébredtem, hogy mégis lehet, hogy a pszichológia az én utam, hiszen mi lenne annál hitelesebb, hogy én felgyógyultam az anorexiából, ami az esetek 8-10 százalékában halálos kimenetelű” – tette hozzá Szimóna. A Borsnak kissé részletesebben is kifejtette, miről is volt szó.

 „Megküzdöttem ezzel: az anorexia mellé később bulimiás epizódok is társultak. Hosszú évek alatt sikerült csak kijönnöm belőle. A szüleim támogatták a döntésem, hogy pszichológiát kezdjek tanulni. Apukám úgy van vele, hogy ha valamiről észérvekkel meg tudom győzni, akkor támogat benne. Ha úgy látta volna, hogy nem lennék hiteles ebben, akkor lebeszélt volna róla” – nyilatkozta Balogh Levente lánya a lapnak, aki azért vallott erről, hogy segítsen másokon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top