Lékai-Kiss Ramóna az nlc-nek: „Eljött a pillanat, hogy lett egy olyan műsor, amit én mutathatok be a magyar közönségnek”

Marczali Petra | 2024. Július 26.
Rendhagyó sajtóeseményen járt az NLC, ugyanis a TV2 nemcsak egy, de három műsorról is lerántotta a leplet. Hogy pontosan mely műsorok ezek, az a cikkünkből derül ki!

 A TV2 idén is nagyot álmodott és elhozott egy amerikai gameshow-t Magyarországra, de emellett az Újratervezés 4. évadát is bejelentették a sajtóeseményen július 25-én. De Fisher Gábor, a csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón más fontos információt közölt, ugyanis véget vetett a találgatásoknak, és elárulta, kik lesznek a Farm VIP idei szereplői, amit IDE kattintva tudhatsz meg.

Fotó: TV2

Kezdjük a legújabb hírrel, vagyis a „Password” műsorával. Ez eredetileg egy népszerű amerikai televíziós vetélkedőműsor, amely 1961-ben debütált.

A játék formátuma a következő: két csapat verseng egymással, mindegyik csapatban egy híresség és egy civil játékos szerepel. A cél az, hogy a csapattagok egymásnak egy szót úgy írjanak le, hogy csak egyetlen szót mondhatnak, amely maga a jelszó. A másik csapattagnak pedig ebből ki kell találnia a „jelszót” a lehető legkevesebb próbálkozással. Mimikával, hanglejtéssel, vagy a testbeszéddel lehet segíteni a másikat, de mutogatni tilos, és ha ezt valaki megszegi, annak komoly büntetés jár.

Idén Magyarországon is képernyőre kerül a Password, vagyis Amerika egyik kedvenc gameshowja, melynek háziasszonya Lékai-Kiss Ramóna lesz a TV2-n. Humoros pillanatokból és izgalmas feladványokból nem lesz hiány. Ennek apropóján Lékai-Kiss Ramónával készítettünk interjút a sajtóeseményen.

Ez az első gameshow az életemben, és gyakorlatilag ez az első olyan műsor, amely úgy debütál Magyarországon, hogy soha nem volt senki másé, csak az enyém. Mert ugye eddig mindig olyan műsorokat készítettem, ahol volt már előttem egy másik műsorvezető, egy korábbi háziasszonya a műsornak. Lehet, hogy 15 évvel ezelőtt volt, de volt. És nagyon örülök neki, hogy most eljött az a pillanat, hogy lett egy olyan műsor, amit én mutathatok be a magyar közönségnek.

– kezdte Ramóna lelkesen.

A műsor háziasszonya azt is elárulta lapunknak, hogy a családja mindenben támogatja őt és bizony, ha úgy adódik, akkor könyörtelen őszinteséggel beszélnek neki mindenről.

„Apukám a legnagyobb kritikusom és a férjem is. Sőt, a férjemnek, ami a szívén, az a száján, szóval nem óv engem ilyen szempontból, hogy csak a szépet mondja nekem. És meg is szoktam hallgatni, még akkor is, ha nem ez a szakmája. Aztán eldöntöm, hogy megfogadom-e vagy sem, hiszen ő, mint néző intézi felém a kritikáit, de szokott nagyon jó dolgokat mondani.” – mesélte Ramóna, aki arra is kitért, hogy kisfia is szokott véleményt alkotni róla.

Noéka mindent élvez, amit csinálok. Inkább a külsőmet szokta kritizálni. Nagyon nem szereti, ha göndör, bongyor hajam van, ez kifejezetten idegesíti és azt is mindig elmondja, hogy a ruha jól áll-e, ami rajtam van éppen.

– mesélte mosolyogva Ramóna.

Majd arról is beszélt a műsorvezető, hogy nagyon dúl benne a versenyszellem, így aztán emiatt is különleges helyet foglal el ez a show az életében, hiszen látja a versenyzőket, hogy mennyire nyerni akarnak, mennyire viszi őket előre a játék szelleme.

„Nekem azért szigorúnak is kellett lennem. – mondta a műsorvezető – A tét ugye hatalmas volt a játékban, hiszen 10 millió forintot nyerhettek a civilek. Ez egy nagyon szép, érzelmes műsor egyébként, azért is mondom ezt, mert minden civil játékos valami nagyon szép dologra gyűjt, például a nagymamájának, az esküvőjükre, vagy volt olyan, aki egy világkörüli utazásra, és ugye ebben segítenek a civileknek a sztárok.” – magyarázta.

És habár Ramóna nem akart spoiler-ezni, de azt azért elárulta, hogy bizony voltak olyan hírességek is a műsor alatt, akik annyira komolyan vették a feladatukat, hogy örömükben felpattantak az asztalra, majd torkuk szakadtából üvöltöttek és táncoltak, de akadtak olyanok is, akik összeestek a forgatás alatt a stúdióban, vagy aki a földön fetrengett. Természetesen a műsor háziasszonya nem akart minden ilyet elárulni, de annyi bizonyos, hogy még sok hasonló humoros esetnek lehetnek szemtanúi a nézők a TV2 hamarosan induló műsorában.

 

Fotó: TV2

De a Password – A jelszó mellett a sajtóeseményen a TV2 kollégái betekintést engedtek a hamarosan 4. évaddal induló Újratervezés című műsorba is, amit a TV2 Klubon láthatnak majd a nézők, és amelyben idén Szabó Zsófi, Stohl András, Szabó András Csuti és Lehoczky Léna lakberendező, különleges, négyes felállásban váltja valóra rászoruló családok lakás-álmait. Az eseményen a műsorvezetők meséltek az új szériáról.

Szabó Zsófi a vetítés előtt elárulta, hogy bizony, voltak pillanatok, amikor nagyon meghatódott és elpityeredett, hiszen nem mindennapi események ezek egy család életében, de az övében sem.

De Stohl András – aki már több évadban is dolgozott – is mesélt a forgatásokról. A műsorvezető szerint az, hogy már dolgozott ezen a projekten korábban, abból a szempontból előny lehet neki, hogy ő már tudta, hogy mire számíthat.

„Ez egy nagyon felemelő műsor, nagyon más, mint amiket az ember általában csinál. Mondjuk a Dancing-ben is elkezdesz megszeretni párosokat és kiesnek, és akkor az rossz érzés, de ebben a műsorban ez hatványozottabban igaz, hogy elkezdesz szeretni embereket, családtaggá válsz és akkor el kell engedned őket.” – kezdte Stohl András.

Majd kitért arra is, hogy Csutival is a táncos műsorban találkozott, és egy nagyon kedves, kreatív embert ismert meg benne, így külön öröm volt számára, hogy most egy projekten dolgozhatnak.

Nagyon remélem, hogy sokat fogunk még együtt dolgozni. Csuti egy nagyon empatikus fickó.” – fogalmazott Stohl.

Majd azt is elárulta, hogy ebben a műsorban meg kell tanulni kezelni, nem csak neki, hanem partnerének, Zsófinak is, amikor nehéz sorsú emberek körülményeit látja szemtől szemben. De az, hogy segíteni tudnak ezeknek a rossz körülmények között élő embereknek, nagyon jó érzéssel tölti el őt minden alkalommal.

Azt nem tudom, hogy hogy vágják össze a műsort, de mi nem szégyelljük azt, hogy hogyan hat ránk ez a műsor. És biztos vagyok benne, hogy a néző is fog pityeregni.

 

Stohl kitért arra is, hogy családapaként méginkább hatnak rá ezek az életek, hiszen mély beszélgetéseket kell koordinálnia a műsor felvételei alatt. De a műsorvezető úgy gondolja, hogy ezeknél a párbeszédeknél az a legjobb, ha emberi oldalról közelíti meg a dolgokat.

Igazából erre felkészülni nem lehet, ki kell nyitnod a lelkedet, a szívedet. Még Lucának is ezt mondtam annak idején, hogy az a legjobb, ha azt kérdezed meg ezektől az emberektől, ami akkor ott, abban a pillanatban eszedbe jut, hiszen az érdekli a nézőket is.” – zárta a beszélgetést Stohl András.

Szabó Zsófi, a műsor másik házigazdája örült, amikor felkérték, viszont arra nem számított, hogy ekkora hatással lesz rá mindez. Zsófi korábban a TV2 sajtóközleményében így nyilatkozott ezzel kapcsolatban:

Amikor felkértek a műsorra, gondoltam, hogy nagy hatással lesz rám mások életet segíteni, jobbá tenni, megváltoztatni. De amikor ez megtörtént a valóságban, álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen fájdalmasan megható lesz mindennek részese lenni. Ez a produkció számomra nem egy lehetőség, nem egy munka volt, hanem ajándék. Megismerni a családok történetét, majd látni az arcukon az örömöt, részt venni abban, hogy megváltozik az életük… Nem tudom szavakkal leírni, mit jelentett nekem ez a pár hónap. Egy biztos, nem ugyanaz a Szabó Zsófi vagyok, mint aki a műsor előtt voltam” – mondta el Szabó Zsófi, aki azt is hozzátette, nagyon boldog, hogy a Mokka mellett az Újratervezésben is kipróbálhatta magát.

Az Újratervezés 4. évada augusztus 12-én indul a TV2 Klubon.

Exit mobile version