Gyereksztárok, akik felnőttkorukra mindenüket elveszítették

R. V. | 2024. Augusztus 02.
Azt már tudtuk, hogy a gyereksztárokat nem becsüli meg Hollywood. De ez az élet nemcsak mentálisan és fizikailag kimerítő, de ezek szerint pénzügyileg is.

Lehet, hogy gyerekként mindent megadtunk volna a csillogásért, amit Hollywood ígér, de felnőttként mind rájövünk, hogy a gyereksztárok élete egészen szörnyű. Azon kevesek – mint például Daniel Radcliffe –, akik a lehető legkevesebb sérüléssel vergődnek át ezen az időszakon igazán szerencsésnek mondhatják magukat. Az általánosság ugyanis az, hogy a hírnevet feldolgozni ilyen fiatalon szinte lehetetlen. És ha az ezáltal átélt mentális és egészségügyi problémák még nem volnának elegek, sok gyereksztár pénzügyileg is küszködik felnőttkorában. 

A galériában megmutatjuk, kikre gondolunk

Jackie Coogan nlc

A kölyök című Charlie Chaplin-film színészét, Jackie Coogant tartják minden idők legelső gyereksztárjának. Ám sajnos az ő szülei is eltékozolták minden megkeresett pénzét (mai árfolyamon 62 millió dollárt, azaz 21 milliárd forintot kapott A kölyökért), mielőtt nagykorúvá vált volna. Mikor Jackie erre rájött az apja halála után, beperelte az anyját és a menedzserét, melynek következményében létrejött a Coogan-törvény, ami védi a gyerekszínészeket pénzügyeit, és kimondja, hogy a bérük 20 százalékát letétbe kell helyezni. (Fotó: John Springer Collection/CORBIS/Corbis via Getty Images)

Lindsay Lohan nlc

Az Apád-anyád idejöjjöntől a Bajos csajokig, Lindsay Lohan az ezredforduló legfoglalkoztatottabb színésznője volt. Több, mint 28 millió dollárt (10 milliárd forintot) is megkeresett. Azonban az életvitele, a jogi problémái, és a függőséggel vívott csatája jelentős adósságba száműzte a színésznőt. (Fotó: Kurt Krieger/Corbis via Getty Images)

Devon Werkheiser nlc

Devon Werkheiser volt a Nickelodeonon futó Ned’s Declassified School Survival Guide című elképesztően sikeres sorozat főszereplője. Azonban 25 éves korára teljesen elszegényedett. Kiderült, hogy nem fizették meg eléggé a sorozatban, a széria vége után pedig a megtakarításait élte fel, és igyekezett mellékszerepekből megélni. Csakhogy ezekért egyre kevesebb pénzt kapott, míg végül szerephez sem igazán jutott. (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic, Inc)

Judy Garland nlc

Bár Judy Garland egy igazi ikon volt, aki az Óz, a csodák csodája Dorothyja után is kapott szerepeket, életének kései éveiben nincstelenül, otthon nélkül élt. Hirtelen, 47 éves korában bekövetkezett halála előtt már küszködött azért, hogy munkát találjon, és minden bevétele az adósságai visszafizetésére ment el. (Fotó: Herbert Dorfman/Corbis via Getty Images)

Drake Bell nlc

Bár a Drake és Josh hatalmasat ment a Nickelodeonon, az egyik főszereplő, Drake Bell súlyos (egészen konkrétan 581 ezer dolláros, vagyis 208 millió forintos) adósságokkal küzdött, mire felnőtt. (Fotó: Ralph Notaro/Getty Images)

Cole Sprouse és Dylan Sprouse nlc

Cole és Dylan Sprouse ugyan a Zack és Cody életével futottak be, de már előtte is keresett gyereksztárok voltak nyolchónapos koruktól kezdve. Feltűntek például az Apafejben és a Jóbarátokban is. Azonban az ebben az időben megszerzett pénzüket az édesanyjuk eltékozolta, később az ikrek az apjuk felügyelete alá kerültek. (Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

via

Exit mobile version