Terrorveszély miatt lefújták Taylor Swift bécsi koncertjeit

F.C. | 2024. Augusztus 08.
Merényletet tervezett az Iszlám Állam.

Terrorfenyegetés miatt lemondták szerdán este az ausztriai Taylor Swift-koncerteket a rendezvény szervezői. “Annak alapján, hogy kormányzati tisztségviselők megerősítettek egy, az Ernst Happel-stadionban tervezett terrorcselekményt, nem volt más választásunk, mint lemondani a három tervezett előadást mindenki biztonsága végett” – közölte a Barracuda Music rendezvényszervező cég.

Mint az MTI írja, korábban Gerhard Pürstl bécsi tartományi rendőrfőnök fokozott biztonsági intézkedések életbe léptetését jelentette be, és úgy fogalmazott, hogy a konkrét kockázatokat sikerült ugyan minimalizálni, de az általános veszély továbbra is fennáll.

Taylor Swift a müncheni koncertjén 2024. július 27-én – Fotó: Thomas Niedermueller/TAS24/Getty Images for TAS Rights Management 

A nap folyamán azt is bejelentették, hogy őrizetbe vettek két személyt, akik merényleteket terveztek elkövetni a csütörtökre, illetve péntekre Bécsben meghirdetett koncerteken. Az egyik osztrák állampolgárságú gyanúsítottnál vegyi anyagokat foglaltak le a hatóságok. Kiderült, a 19 éves ternitzi lakos az interneten radikalizálódott, és néhány hete hűséget fogadott az Iszlám Állam terrorszervezetnek. Egy másik gyanúsítottat Bécsben fogtak el a hatóságok.

Mint ismert, július 29-én egy 17 éves ruandai származású fiú késsel támadt egy Taylor Swift témájú rendezvényen résztvevőkre a Liverpoolhoz közeli Southport tengerparti üdülővárosban. A támadásban 3 kislány meghalt, továbbá 8 gyerek és 2 felnőtt súlyosan megsérült.

Exit mobile version