nlc.hu
Sztárok

Taylor Swift Szingapúr botrány

Politikai botrányt okoz Taylor Swift szingapúri koncertje

Szingapúrban fog fellépni a következő napokban a szupersztár, ám komoly vihart kavar, hogy állítólag több millió dollárt fizettek neki a kizárólagosságért.

Komoly feszültséget alakult ki Szingapúr és a szomszédos államok között, melynek középpontjában nem más áll, mint Taylor Swift. A világsztár hat koncertet ad Szingapúrban, ezek mindegyike teltházasnak ígérkezik, és éles bírálatot kapott az az exkluzív megállapodást, amit állítólag a szingapúri hatóságok kötöttek az énekesnővel.  A szerződés szerint ugyanis Szingapúr a régióban kizárólagosságot élvez, tehát  az énekesnő nem viheti tovább a turnét a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének további kilenc területére, beleértve Bruneit, Kambodzsát, Indonéziát, Laost, Malajziát, Mianmart és Vietnámot. 

Fotó: Ashok Kumar/Getty Images

Fotó: Ashok Kumar/Getty Images

Joey Salceda, Fülöp-szigeteki képviselő, felszólította a Fülöp-szigeteki Külügyminisztériumot, hogy fejezzék ki nemtetszésüket a szingapúri kormány által Swiftnek nyújtott támogatás miatt. Állítólag ennek a támogatásnak az összege 3 millió dollárra rúgott, ennek fejében támasztották a kizárólagossági feltételt, bízva abban, hogy a koncert exkluzivitása miatt számtalan turista fog érkezni majd a környező területekről is. 

Valószínűleg ez a remény nem is volt túlságosan elrugaszkodott, hiszen a Grammy-díjas énekes március 2. és 9. között összesen hat előadást tart Szingapúr 55 000 férőhelyes Nemzeti Stadionjában, a várható haszon pedig óriási lehet, ha figyelembe vesszük, hogy a turné ausztráliai szakaszának  gazdasági hatását nagyjából 550 milló dollárra becsülik.

via: businessinsider

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top