Szirénázó mentőautó vitte kórházba Reviczky Gábort

F.C. | 2024. Augusztus 14.
Ismét hetekig volt kórházban a 75 éves színész.

A mi kis falunk stábja már gőzerővel készíti a sorozat 9. és 10. évadának új részeit. Reviczky Gábor hosszabb kihagyás után a múlt héten forgatott újból Pajkaszegen. Három hétig volt ismét kórházban, de most már jókedélyűen forgat a többiekkel. A Fókuszban beszélt arról a Kossuth-díjas színész, hogy miért került újra kórházba.

“Szirénázó mentőautóval vittek el. (…) Volt egy hosszú, 2 és negyedórás műtétem” – árulta el Reviczky, akinél tavaly év elején diagnosztizáltak rosszindulatú daganatot, majd később több áttétet is találtak a szervezetében. Többféle kezelést is kapott, ezek mellett természetes gyógymódokat is igénybe vett.

“Keletkeztek más problémák. Semmi bajom nem volt délelőtt, késő délután pedig felébredtem a kórházban. Végtelen fáradtságot éreztem. Bementem a házba, lefeküdtem, és onnan kezdve nem emlékszem semmire. És ez csak úgy jött. Reggel semmi bajom nem volt. Jött egy egészen érdekes kis tünet, majd elmesélték, hogy szirénázó mentőautó vitt be a kórházba. Amikor magamhoz tértem, az ágyról felnéztem, megismertem a feleségemet, de nem tudtam a nevét. Másfél perc múlva jöttem rá, hogy hívják. A lányomnak csak a beceneve jutott eszembe, a fiamé meg egyáltalán nem jutott eszembe. Kiderült, hogy a szívburkomon van egy Streptococcus-góc vagy fészek” – mesélte.

A Streptococcusok olyan fertőző baktériumok, amelyek változatos megbetegedéseket okozhatnak az ember szervezetében. A legjelentősebb képviselője a húsevő baktérium.

Bent voltam 23 napig, napi 2 palack antibiotikumot kaptam, de elmúlt” – mondta el Reviczky Gábor, akit – amikor már jobban lett – a kardiológusa átszállíttatott a Semmelweis gasztroenterológia-osztályára, mert úgy sejtette, a fertőzése valahonnan ered. “Végbéltükrözésem volt, találtak egy polipot, és abban volt benne ez a Streptococcus-fészek. Na, már most, onnan is ki kell irtani” – tette hozzá a színész, aki több kemény antibiotikum-kúrát csinált végig, egy hete pedig egy kisebb beavatkozás miatt újra kórházban volt.

“Megcsinálták ezt a kolonoszkópos műtétet, és nem csak ott volt polip. Még találtak négyet, ahogy haladtak. Akkor kiszedték, kivágták. (…) Kaptam bódítót, de mintha semmit nem kaptam volna” – mesélte. Orvosai néhány hét múlva újabb hasonló műtétet terveznek elvégezni rajta, hogy biztosak legyenek abban, hogy minden kártékony dolgot eltávolítottak, megelőzve a további betegségeket.

Kiemelt fotó forrása: RTL / Fókusz – videó

Exit mobile version