nlc.hu
TV-sztárok

Reviczky Gábor a rákról

Reviczky Gábor elárulta, hogyan derült ki, hogy rákkal küzd

Fájlalja, hogy előtte senki nem jelezte neki, hogy nem fest valami jól.

Revizcky Gábort tavaly év végén prosztatarákkal diagnosztizálták és azonnali műtétre volt szüksége. Habár a betegség egy agresszív fajtája támadta meg a színművész szervezetét, úgy tűnt, a műtét sikeres volt, és első körben nem találtak áttétet a szervezetében. Később azonban lesújtó hír érkezett, kiderült ugyanis, hogy újabb daganatok miatt mégis rászorul a kemoterápiára, amit korábban visszautasított. 

Reviczky Gábor

Fotó: Nagy Zoltán

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész mindig is őszintén beszélt a betegségéről, arról, hogyan érzi magát, min megy keresztül. Azt viszont még nem osztotta meg, hogyan derült ki a betegsége. Most a Nők Lapjának adott interjújában mesélt az előzményekről, kiemelve, utólag rosszul esik neki, hogy senki nem jelezte, nem fest valami jól. 

„Legalább lett volna valaki, aki őszinte. Aki a képembe mondja, hogy hát, te Revi, bizony rosszul nézel ki. Hogy a lélek is hálni jár beléd. Olyan, akivel őszintén meg tudtam volna beszélni a valós egészségi állapotomat, vagy az ebből adódó kilátásaimat! Tudod, milyen rossz folyton mellébeszélni, hazudozni? Rákos voltam, vagyok, nem elmebeteg – mondta a lapnak a színész, majd elmesélte, miként tudta meg, hogy rákos. – A kollégáimmal vadászni mentünk – amit egyébként gyűlölök, csak a társaság miatt adtam be a derekam –, minden szép volt, és egyszer csak elrepült fölöttem egy fácán. Soha életemben nem találtam még el vadat, de akkor pont a lábam elé zuhant a tetem, és abban a pillanatban rosszul lettem. Gyorsan kórházba vittek, ahol rövid vizsgálat után közölték, hogy rákos vagyok. Rögtön három daganatom is van.”

A színészt jelenleg is kemoterápiával kezelik, de úgy tervezi, ősszel visszatér a munkába. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top