nlc.hu
Aktuális

Reviczky Gábor a kemoterápiáról

Reviczky Gábor: „Ha nem használ a kemó, még így is vannak utak”

A színművész pozitívan tekint a jövőbe.

Revizcky Gábort tavaly év végén prosztatarákkal diagnosztizálták és azonnali műtétre volt szüksége. Habár a betegség egy agresszív fajtája támadta meg a színművész szervezetét, úgy tűnt, a műtét sikeres volt, és első körben nem találtak áttétet a szervezetében. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész korábban elmondta, bár áttéte nincs, a prosztata külső burkát egy helyen már megbontotta a ráksejt, aminek terjedését mielőbb meg kell állítani, ezért utókezelések vártak rá, a kemoterápiától azonban elzárkózott.

Reviczky Gábor (

Fotó: Schumy Csaba

A napokban viszont lesújtó hír érkezett a művész állapotáról, kiderült ugyanis, hogy újabb daganatok miatt mégis szükség lesz a kezelésre

„Kezdetben azt mondtam, hogy nem szeretném a kemót, de akkor még nem tudtam a PET CT-eredményét. Megkaptam CD-n – előbb, mint az orvos -–, otthon megnéztem és a vak is látja, hogy komoly áttétek vannak – mondta a Fókusznak a színész, aki hozzátette, furcsának tartja, de nem ijesztette meg a diagnózis, ám belátta, ezzel már nem lehet viccelni és azonnal bevállalta a kemoterápiát. – Méregnek méreg a kemó, de pozitívan kell hozzáállni és akkor másképp fog hatni. Nem szabad, hogy alárendelje magát az ember a betegségnek, mert akkor nem tud meggyógyulni. Még így is vannak utak, ha az ember a legsúlyosabb állapotba kerül. Ha nem használna a kemó, így is vannak utak.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top