nlc.hu
Életmód

Reviczky Gábor nem vállal több darabot

A rákkal diagnosztizált Reviczky Gábor nem vállal több darabot

Elfogadta, hogy nem lesz már olyan, mint a betegsége előtt.

Tavaly decemberben örömmel tudatta a hírt Reviczky Gábor, hogy legyőzte a rákot. A 73 éves színész 2022 decemberében kezdett gyanakodni arra, hogy valami nincs rendben. Azóta több kezelésen és egy sorozat kemoterápián kellett részt vennie. 

Reviczky Gábor

Fotó: Nagy Zoltán

A rák feletti győzelem örömére a Pesti Színházba is visszatért, ahol 24. alkalommal adták elő Molière utolsó színdarabját, a Képzelt beteget. A kezdetektől Reviczky Gábor játssza a főszereplő Argant, így tavaly, amikor a művész a rákkal küzdött, levették a műsorról. Reviczky úgy tért vissza a színpadra, hogy a szövegkönyvbe sem kellett belenéznie, a hálás közönség pedig szó szerint le sem akarta engedni a színpadról. 

„Büszkén mondhatom, hogy óriási siker volt.  Nagyon komoly, intellektuális közönség volt, akik komolyan vették a darab humorát. Bevallom, a végére jobban elfáradtam, mint a betegségem előtt, de tudja, ez amolyan nagyon jóleső fáradtság. Szeretem ezt a szerepet, ezt a darabot. Képzelje, lassan világrekord lesz, 24 éve játsszuk, játszom, igaz, először a Covid miatt két évig nem, majd tavaly a betegségem miatt nem volt műsoron. Ezért is nagyon kellett koncentrálnom, nem akartam cserben hagyni sem a kollégákat, sem a nézőket, pedig bele sem néztem a szövegkönyvbe, ami mellesleg nem is volt a kezdetektől. De annyira enyém ez a szerep, hogy úgy látszik, nincs is rá szükség!” – mondta a Borsnak a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, aki arról is beszélt, vállal-e új darabot. 

Nem készülök már új darabra, nem vágyom rá! Nem tudnék végigcsinálni egy egész próbafolyamatot, nem leszek már olyan, mint a betegségem előtt és én ezt elfogadtam. Viszem tovább, ami volt, a Képzelt beteg mellett itt a Dzsungel könyvét, amiben Balut játszom, de a biztonság kedvéért már kettős szereposztásban visszük. Van sok munkám, film, szinkron, egyébként abból is vettem vissza. De szerencsére jól vagyok! Rájöttem, hogy nem szabad ezt komolyan venni, nem szabad rá se gondolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top