Ezek voltak Romy Schneider legszebb kosztümjei Sissi császárnéként

F. B. | 2024. Augusztus 15.
Nem véletlenül oly sokak kedvence a Romy Schneider és Karlheinz Böhm szereplésével bemutatott Sissi trilógia, ugyanis mesés öltözékeket is láthatunk benne!

Nincs talán még egy olyan film, ami annyira része lenne a magyar kollektív tudatnak, mint a Sissi. Generációk nőttek fel rajta, ráadásul minden ünnepi tévéadás egyik kötelező és kihagyhatatlan eleme. Nem csoda hát, hogy Romy Schneider neve szép lassan eggyé vált Erzsébet királynéval, de a Ferenc Józsefet alakító Karlheinz Böhmöt is sokan azonosították a szerepével, bár Schneiderrel ellentétben neki idővel sikerült kitörnie a skatulyából.

Fotó: Getty Images

Bár a trilógia óta rengeteg Sissi film ütötte fel a fejét, kétségtelen, hogy a legtöbben a német–osztrák romantikus filmeket tartják az etalonnak Ernst Marischka rendezésében. Romy Schneider és Karlheinz Böhm szereplésével három film született: az első 1955-ben, majd jött a következő 1956-ban, a harmadikat pedig 1957-ben adták ki.

Bár lett volna negyedik része is a filmsorozatnak, azt azonban már maga Romy Schneider utasította vissza, mivel nem szerette volna, ha örökre a császárné nevével azonosítják majd, illetve szerepet kapott egy másik mozifilmben is, ahol későbbi szerelme, Alain Delon mellett alakíthatott.

Apró részletek

Bár tény, hogy a film jelenetei nem teljes egészében fedték mindig a valóságot, érdekesség, hogy volt, hogy a film helyszínei tényleg azok eredeti helyszínek voltak, ahol Sissi is gyakran megfordult: a Schönbrunni Kastélyban és a Szent István templomban, valamint egy Tuschl magánkastélyban is forgattak, ami később hotelként üzemelt. 

A színésznő hatalmas hajkoronája azonban nem volt igazi, Romy Schneider-nek pedig sokszor komoly megpróbáltatásokat okozott a nehéz paróka viselése. A színésznő szerette volna a saját haját megnöveszteni, de a film készítői kinevették, hiszen nem várhatnak addig a forgatásokkal. A császárnénak magának is komoly nehézségeket okozott hajkoronája, amelyet egyesek szerint már valóban korona helyett viselt.

Nem lehet azonban elmenni azok mellett a mesés ruhadarabok mellett sem, amelyeket Romy a forgatások alkalmával viselt, mint császárné. Az öltöztetők gyönyörűbbnél, gyönyörűbb darabokat választottak számára, amelyek hihetetlenül jól álltak az akkor még szinte tinédzsernek mondható fiatal színésznőn. Kattintsd végig galériánkat és ismerj meg néhány igazán lenyűgöző darabot!

GettyImages-607401800

Lélegzetelállító látványt nyújtott ebben a díszes ruhában, amelyet abban a jelenetben viselt, amikor Magyarország királynéjává koronázták. (Fotó: Getty Images)

sissi-port

Mesés látványt nyújtott babakék ruhájában a filmvásznon. A darab ártatlanságot és kifinomultságot tükrözött. Nem csoda, hogy Ferenc József amint meglátta, végérvényesen beleszeretett ebben a darabban. (Fotó: Port.hu)

facebook - sissi

Az egyik legkifinomultabb darab ez a virágokkal díszített ruha, amely romantikus hangulatot tükröz. Nem is csoda, hogy egy boldog pillanathoz használták fel ezt a darabot. (Fotó: Facebook)

GettyImages-541088671

Íme a ruha teljes nagyságban, csupán fekete-fehér színekben. Akkoriban ugyanis még így történt a filmfotózás. (Fotó: Getty Images)

GettyImages-607401822

Talán ez a ruha volt az egyik legdíszesebb darab, amit a három trilógia során viselt.(Fotó: Getty Images)

sissi

Nagyszerű választás volt egy tengerparti jelenethez az a fehér alapú, apró fekete pöttyös ruha is, amelynek derekát egy piros és egy kék szalag dob fel. (Fotó: Port.hu)

sissi2

Íme a darab színesben (Fotó: Port.hu)

sissi (1)

Elképesztő sárga színben pompázik ez a mesés darab, amelyet szintén egy tengerparti jelenetben viselt Romy, nem csak filmbéli, hanem valóságbeli édesanyja mellett. (Fotó: Getty Images)

GettyImages-1262771420

Sokak emlékezetében megmaradhatott az a bájos, fehér, menyasszonyi ruhát idéző darab, amelyben Ferenc József felé tartott az ifjú menyasszony. (Fotó: Getty Images)

sissi foto

Kétségtelenül emlékezetes ez a magyarok előtt tisztelgő darab is. (Fotó: Facebook)

romy schneider

Ebben a jelenetben nem csak a ruha maga, hanem az anyaga is nagyon érdekes. Selymessége lágyságot, melegséget tükröz, de közben mégis elegáns, egy császárnéhoz méltó. (Fotó: Getty Images)

Via

Exit mobile version