Elvesztette mindkét lábát a háborúban, most Ukrajna kedvenc tévés sztárja

Á.K. | 2024. Augusztus 24.
Olekszandr lábait egy lövedék tépte le, a háborús veterán most a tévében keresi a szerelmet.

Amikor egy lövedék felrobbant Olekszandr Budko közelében, a 26 éves férfi élve eltemetve találta magát, és “iszonyatos fájdalmai” voltak olyan sérülések miatt, amelyek mindkét lábának amputációjához vezettek.

Oleksandr a sebesülése óta rendszeresen fellép a nyilvánosság előtt (Fotó: Getty Images)

Az ukrán katona 2022 augusztusában segített megvédeni az északkeleti Harkiv régiót a megszálló orosz erőkkel szemben, amikor megtámadták egységét.

Azóta eltelt két év és Olekszandr egy tévés reality sztárja, amelyben több nő küzd a szerelméért. Ő ugyanis az ukrán The Bachelor szívtiprója.

A BBC cikke szerint a veterán azt mondja, reméli, hogy szerelmet talál a műsorban, miután tavaly januárban szakított barátnőjével – de úgy gondolja, hogy nehéz lesz párt választani, ha “emberek milliói nézik”.

Motivációi nem csak romantikusak. A műsorban való megjelenését arra is szeretné használni, hogy felhívja a figyelmet a mozgássérült ukránok előtt álló kihívásokra. Meg akarja mutatni, hogy a sérült veteránok nem “kívülállók, hanem a társadalom teljes jogú tagjai, akik jó életet élnek”.

Az én esetemben most még jobb az életem, mint a háború előtt, jobb, mint mielőtt megsérültem.

Olekszandr annyira népszerű Ukrajnában, hogy a The Bachelor jelentkezési oldala nem sokkal azután összeomlott, hogy bejelentették, az exkatona lesz a főszereplő a következő szezonban.

A The Bachelor producerei a veteránt a remény szimbólumaként jelenítik meg.

Exit mobile version