nlc.hu
Életmód

Saját kezűleg épített kastélyt a hegyoldalban

Saját kezűleg épített kastélyt a hegyoldalban a brit veterán

Az Afganisztánt megjárt brit veterán csak valami célt szeretett volna találni az életében, ezért elkezdett egy kastélyt saját kezűleg felhúzni Walesben.

Mikey Allen Afganisztánt is megjárta, és hazatérve fontos volt számára, hogy találjon magának olyan helyeket, ahol egyedül lehet a természetben. Ugyanakkor jót tett neki, ha közben elfoglalta magát. A kövek és farönkök mozgatását egy üres walesi hegyoldalban kimondottan élvezte, hiszen nem nagyon volt közben ideje gondolkodni, lefoglalta és lefárasztotta őt, és célt is adott neki. Felhúzni egy kastélyt – írja a yahoo.com/lifestyle.

Mikey Allen

Mikey Allen és a kastélya (fotó: YouTube)

Mikey-nek Afganisztánban az a feladat jutott, hogy az utak szélén elhelyezett aknákat hatástalanítsa, az egységében pedig jó néhány haláleset és sérülés előfordult, amit hazatérve nehezen tudott feldolgozni. PTSD-vel küzdött, és a családja és barátai alig ismertek rá. Ráadásul egy hátsérülése miatt hátfájdalmai is voltak, emiatt erős gyógyszereket szedett és alkoholproblémái lettek, amire ráment a házassága. Mivel nem találta a helyét az emberek között, Walesbe, a Sirhowy völgybe költözött, gyakorlatilag hajléktalanként élt. Nem volt pénze, így saját kezűleg épített egy faházat magának. Néha egy-egy környékbéli megszánta őt egy ebéddel vagy egy ajándék csokival, de alapvetően teljesen nincstelen volt. Egyik nap arra ért haza, hogy a hatóságok lerombolták az engedély nélkül épített faházát, ráadásul az összes cucca – a ruhái, a hálózsákja, a szerszámai – eltűnt. Egy közeli család fogadta be, akik megengedték, hogy a régi lakókocsijukban lakjon, ahogy azt is, hogy a következő projektjéhez a földjüket használja. Három évig tartott, és a fizikai tűrőképessége határáig vitte a férfit, de felépített egy erődöt kőből és farönkökből. Állítása szerint a legnehezebb részt a kövek összeszedése jelentette: egy órányi építőmunkához hatórányi kőkeresés/kőcipelés társult. A kemény munka jó hatással volt rá, kitisztította az elméjét. Bónuszként a szerelmet is újra megtalálta Rachel mellett, aki akkor csatlakozott hozzá, amikor a kastély építése épp csak megkezdődött. Kettejükben az is közös volt, hogy mindketten egy traumát dolgoztak fel éppen: Rachel – szintén katona – férje öngyilkos lett. Mióta a kastély elkészült, népszerűvé is vált: nagyjából százan látogatják meg hetente. Sokan használják csoportos jógázáshoz, meditációhoz, fitness órákhoz és más foglalkozásokhoz is, Mikey pedig sosem kér pénzt érte. Eddig több mint ötezren látogatták meg a kastélyát, aminek további bővítését tervezi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top