nlc.hu
Otthon

Terápiás kutya segít a poszttraumás veteránon

Terápiás kutya segít a poszttraumás veteránon

Bobbi lágy barna szemeit Becca Stephens-re szegezi, miközben egy élelmiszerboltban járőrözik, és mindig éberen figyeli a lehetséges fenyegetéseket. A küldetés befejeztével Bobbi hazamegy, finom csemegét kap, és kedvenc játékával játszik. Bobbi terápiás kutya Stephens mellett három éve. A labradort speciálisan arra képezték ki, hogy segítsen a poszttraumás stressz zavarban szenvedő veteránoknak, például Beccának.

Terápiás kutya segít a poszttraumás veteránon

Képünk illusztráció (Unsplash)

Becca 36 éves veterán, aki 2009-10 között az iraki Basrában szolgált, és 2011-ben PTSD-t diagnosztizáltak nála. A kutya segít enyhíteni tüneteit.

Amerikában nemsokára törvény is fog rendelkezni arról, hogy szolgálati kutyákat rendeljenek ki terápiás célból PTSD-vel küzdő veteránok számára. Szükség is lesz rá, ugyanis 100-ból 20 veteránt diagnosztizáltak ezzel a mentális problémával. Becca például attól szenved, hogy kiküldetése óta sosem tud pihenni, mindig fokozott éberséget tapasztal, mintha állandó veszély leselkedne rá. Hangulatingadozásai voltak, tele volt haraggal, ingerlékeny volt és állandó rémálmok gyötörték. A tünetegyüttes végül hétéves kábítószer-függőséghez vezetett. Mielőtt Bobbival találkozott volna, Stephens megkísérelte az öngyilkosságot is.

Most a kutya segítségével olyan helyekre is eljut, ahová korábban szorongásai miatt nem tudott. Kinyílt előtte a világ.

(via)

Olvass a traumáról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top