nlc.hu
Életmód

Étteremüzemeltető kerestetik II. Erzsébet birtokára

II. Erzsébet királynő toboroz: kinek van kedve éttermet és pubot nyitni a királyi birtokon?

Őfelsége, a királynő kedvelt vidéki „menedékhelyén”, a sandringhami királyi birtokon nyílik lehetősége a vállalkozó kedvű vendéglátóknak saját helyet üzemeltetni.

Mit is érdemes tudni Sandringhamről? A Sandringham House a királyi család magántulajdona, és nem koronabirtok. A nagy-britanniai uralkodók immár négy generációja számára szolgált magánrezidenciaként – és szolgál ma is. A norfolki Sandringham mellett található gyönyörű vidéki kastélyt 8100 hektáros park veszi körül, és a létesítmény egy része nyitva áll a nagyközönség előtt is. Válthatunk jegyet csak a parkosított kertrészekbe, illetve a kastélyba és a parkba egyaránt. A Sandringham ajándéküzlete pedig kultikus, nem csak helyben, hanem online is vásárolhatunk a kínálatából.

A királyi család remek marketingje ezen a területen is érvényesül. Az itt kapható termékek a birtokon, illetve annak tágabb környezetében megtermelt alapanyagokból készülnek, és olyan vagány húzásokkal szoktak előállni, mint tavaly is, amikor hírül adták, hogy az akkor 95 esztendős Erzsébet királynő saját királyi craft sört dob piacra.

A vásárlók motivációja egyértelmű. Egy kis Windsor-házi életérzést vihetnek magukkal, legyen az stílusos fémdobozos angol vajas keksz, helyben termett paradicsomból készült vagy IPA sörrel keresztezett alma chutney, vajkaramella, keménycukorka, ginnel fuzionált csokitallérok, valamint angol teák, ginek, likőrök és sörök széles választéka.

A rezidencián egy megszűnt társasági klub helyiségei kelhetnek új életre, a királyi család ugyanis úgy döntött, hogy a zárt társaskör tagjai helyett megnyitják a közönség előtt a volt angol klubot. A Landles Estate Agents hirdetése szerint ez egy ritka lehetőség az új üzemeltető számára, hogy az eredetileg a XX. század fordulóján, VII. Edward király uralkodása alatt megnyitott társasági klubot átalakítsa. A klubot a 2020-as világjárvány idején bezárták, és mivel a taglétszámuk csökkent, úgy döntöttek, hogy régi formájában nem nyitják meg újra.

A Szent Mária Magdolna-templom II. Erzsébet királynő Sandringham-birtokán az angliai Norfolkban

Nárciszok és a Szent Mária Magdolna templom a Sandringham-birtokon / Fotó: Radcliffe Bauer / Griffin, Getty Images

Vajon hogy telnek a hétköznapok egy pubban, ami a királyi birtokon várja vendégeit? A hirdetésben hangsúlyozzák, hogy olyan bérlőjelölt adja be a jelentkezését, aki hajlandó a helyi közösséggel való együttműködésre, és hajlandónak kell mutatkoznia arra, hogy „segítsen fenntartani ezeket a fontos helyiségeket”.

Az biztos, hogy ez nem egy átlagos étterem és pub lesz, sem az új üzemeltető, sem a vendégek számára, de azért a királyi sört talán nem kell eltartott kisujjal kortyolgatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top