nlc.hu
Életmód

Máshogy viselkednek a corgik II. Erzsébet halála óta

A corgi tulajdonosok állítják: máshogy viselkednek a kutyáik II. Erzsébet halála óta

Néhány corgi gazdája úgy véli, a kutyáik mintha tudnák, hogy elhunyt a fajtáért rajongó királynő.
Corgi egy hídon

II. Erzsébet királynőről köztudott volt, hogy rajong a corgi kutyákért. A 18. születésnapjára kapta első, Susan névre hallgató pembroke welsh corgi kutyáját 1944-ben, majd élete során több tucat corgit tartott, valósággal tenyésztette őket, bár ezzel aztán idős korára felhagyott. A 96 éves korában elhunyt királynőnek négy kutyája volt, közülük két corgi, amelyek jó kezekbe kerültek, András yorki herceg és egykori felesége, Sára yorki hercegné (Sarah Ferguson) gondoskodnak majd róluk.

Az angliai corgi tulajdonosok a közösségi médiában arról számoltak be, hogy kedvenceik II. Erzsébet halála óta „másképp viselkednek”. „A miénk az ölünkben kuporgott, mióta a hír kiderült, ami szokatlan. Szinte mintha tudnák, Isten áldja a királynőt” – írta az egyik gazdi a UK Corgi Club Facebook-csoportban.

Egy másik állattartó úgy gondolja, hogy az egész időszak zavaros volt a kutyák számára, különösen azért, mert összekeverhették a gyász és a reggel szavakat (angolul mourning és morning), ami a reggeli étkezések miatt okozhatott furcsa helyzetet. Erre egy gazdi azt javasolta, hogy amikor a királynő haláláról beszélnek a kutya jelenlétében, akkor használják a walesi nyelvet, így elkerülhetők a félreértések.

És míg ezek a corgi tulajdonosok talán tényleg úgy hiszik, hogy kedvenceiknek mélyen gyökerező kapcsolatuk van a néhai királynővel, mások úgy gondolják, hogy teljesen elvesztették a fonalat. „Határozottan túl messzire mentek, néhány embernek terápiára van szüksége” – írta egy hozzászóló a Facebookon.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Unsplash/Regina Art)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top