nlc.hu
Életmód

11 kilométert úszott a vízbe esett kutya

Igazi túlélő: 11 kilométert úszott a vízbe esett kutya

Egy hajóról vízbe esett a corgi, amelyik több mint 11 kilométert úszott a folyóban, és ennek köszönheti az életét.
Corgi kutya egy tengerparti szirten

Elképesztő kitartásának köszönhetően megmenekült egy kutya, amelyik beleesett egy folyóba Florida államban. Az egyéves corgi gazdája, Jon Atwood elmesélte, hogy az Indian folyón hajóztak a 65 lábas jachtjukkal észak felé, majd amikor az 520-as út hídja alatt haladtak át, észrevették, hogy a Jessica nevű kutyájuk eltűnt.

Miután végignézték a hajót, és sehol sem találták, két kis csónakot eresztettek vízre, hogy átvizsgálják a környéket, hátha rábukkannak a kutyára. Ám Jessica nem került elő.

Az eset előtt még sohasem volt vízben, így gazdái azt sem tudták, hogy négylábú kedvencük tud-e egyáltalán úszni. Több mint 24 órán át folytatták a keresést, majd a közösségi oldalakon kértek segítséget.

Az egyik bejegyzésük nyomán lépett velük kapcsolatba egy rockledge-i lakos, aki elmondta, hogy a hátsó kertjében találta meg a kutyát.

Ez azt jelenti, hogy a corgi több mint 11 kilométert úszott Rockledge partjáig.

A férfi visszautasította az 500 dolláros jutalmat, amit felajánlottak neki, a kutya gazdái pedig nagyon hálásak, hogy jól bántak Jessicával.

A corgi kedvelt kutyafajta világszerte, népszerűségükön sokat lendített, hogy II. Erzsébet nagy rajongója a fajtának, és maga is számos corgit tartott élete során.

(UPI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Elena Rogulina)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top