Jannik Sinner menesztette edzőjét és gyúróját a doppingbotrány után

MTI | 2024. Augusztus 24.
Néhány nappal azután, hogy Jannik Sinner doppingbotrányba keveredett, a teniszező kirúgta az edzőjét és a gyúróját.

Egyre nagyobb a botrány, miután kiderült, hogy a férfi teniszezők világranglistáját vezető Jannik Sinner két doppingtesztje is pozitív eredményt hozott márciusban.

Az olasz sztárjátékos az Indian Wellsben rendezett tornán adta azokat a mintákat, melyben az anabolikus szteroidok közé tartozó klosztebol nyomaira bukkantak az ellenőrök. Sinner játékjogát ugyanakkor nem függesztették fel, kedden pedig a sportág tisztaságát felügyelő szervezet (ITIA) közölte, hogy az amerikai tornán gyűjtött pénzdíjától és pontjaitól megfosztották, ugyanakkor egy független bíróság megállapította: a szer nem az ő hibájából került a szervezetébe.

Jannik Sinner elköszönt az edzőjétől és a gyúrójától, de a doppingbotrány maradt (Fotó: Getty Images)

Mint kiderült, a klosztebolt egy spray tartalmazta, melyet Sinner edzője, Umberto Ferrara adott a gyúró Giacomo Naldinak a kezén keletkezett vágás kezelésére. Naldi pedig azok után masszírozta Sinnert, hogy használta a spray-t.

Mindkettőjüknek óriási szerepe volt eddig a karrieremben” – nyilatkozta pénteken, a New York-i US Open előtti sajtótájékoztatóján a 23 éves teniszező. „Óriási munkát végeztünk együtt rengeteg sikert arattunk és kiváló csapatot alkottak mögöttem. Ugyanakkor most, ezen hibák után, már nem érzem azt a biztonságot, amit korábban. Nehéz hónapok vannak mögöttem, vártam az eredményt. Most pedig friss levegőre van szükségem.”
    
Sinner ügye felborzolta a kedélyeket a sportágon belül: volt, aki szerint nem minden teniszezőre ugyanazok a szabályok vonatkoznak és volt olyan, aki azt tette szóvá, ahogy a sportági szövetség és a ITIA kezelte az esetet, azzal vádolva meg a szervezeteket, hogy kivételezett a világranglista vezetőjével és soron kívül folytatta le az eljárását, amíg más játékosoknak sokkal többet, akár éveket kell várniuk hasonló ügyükkel.
    
Az olasz játékos a sajtóeseményen ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy nem voltak kiskapuk a számára és nem kivételeztek vele, egyúttal hangsúlyozta, hogy az elmúlt hónapokban az a tudat tartotta benne a lelket, hogy ő nem tett semmi rosszat.

Exit mobile version