Nigella sajátságos pizzája kiborította az olaszokat

Haranghy Orsi | 2024. Augusztus 26.
Persze az olaszokat nem túl nehéz kiborítani, ha belepiszkálunk a receptjeikbe, nem igaz?

Nigella Lawson, a házitündér, a bestseller-szerző, a tévésztár, az édesanya, a botrányhős. Bár Nigella régi, kerekded vonalai immár a múlté, ugyanis karcsúbb, mint valaha, egy-egy nagy visszhangot kiváltó receptért nem kell a múltban keresgélnünk. Most épp egy pizzával sikerült a kedélyeket felkorbácsolnia.

Nigella Hogyan váljunk házi istennőkké? szakácskönyv-klasszikusából és főzőműsorának epizódjaiból is jól tudhatjuk, hogy ő egy remek szakácsnő. Mégis időről időre támadások érik, leggyakrabban a könnyed, pár perces megoldásai miatt. Amikor az elhíresült „avocado toast” receptjének megfelelően szétkent egy puha avokádót egy pirítóson, és pár csepp citromlével, sóval, borssal ízesítette, sokan felhördültek, hogy ez nem is egy recept.

Nigella Lawson, a házi istennő / Fotó: Fairfax Media, Getty Images

Nemrég halrudacskák kisütésével zúdította magára a népharagot, most pedig korlátoznia kellett a hozzászólásokat az Instagram-posztja alatt, amelyben a „szél nélküli pizza” receptjét osztotta meg.

A sok támadást megélt Nigella próbálta előre bebiztosítani magát, és már a poszt szövegében is humorosan exkuzálta magát, hogy nem Nápolyban szeretne ezzel a pizzával a helyiekkel versenyre kelni. Hozzátette, hogy ő tulajdonképpen csak pizzának nevezi ezt az ételt. „Ha ez segít, gondolj rá úgy, mint egy sajtos pirítósra, csak kenyér nélkül! Nagyon sokszor készítettem ezt el, amikor a gyerekeim kicsik voltak.” Ha most végképp megzavarodtál, hogy milyen egy sajtos pirítós kenyér nélkül, itt elérhető a recept.

Bár Nigella – vagy a közösségi média felelőse – berekesztette a kommentelési lehetőséget a posztja alatt, valójában 3000 like és több száz dicsérő vélemény jelent meg alatta. Valaki egyenesen azt írta, hogy „azt hiszem, ezt már többször készítettem el, mint bármely más receptet életemben”.

Naná, hogy a konyhájukra híresen önérzetes olaszokat kevésbé nyűgözte le az angol, szél nélküli pizza receptje. Egy Luigi nevű férfi kikötötte: „Sajtos pirítósnak fogom hívni. Szereted provokálni az olaszokat.”

Egy másik olvasó azzal ironizált, hogy „De a szélét azért imádom.” Abban azért egészen biztosak vagyunk, hogy Nigella pontosan jól ismeri a pizza fogalmát, akárcsak az olaszok gasztronómiai önérzetét, és az efféle húzásaival szereti kelteni a hangulatot, és még több érdeklődőt irányítani az Instagramjára és weboldalára.

Források: 1, 2, 3

Exit mobile version