nlc.hu
Sztárok

Világsztárok a konyhában

5 világsztár, aki imád és tud is főzni – két bónusz recepttel!

Nem feltétlenül kell profi szakácsnak lenni ahhoz, hogy valaki imádjon főzni. A következő sztárok például nemcsak a filmekben és színpadon, hanem a konyhában is otthonosan mozognak.

A mai séfek között már egyre többen celebnek minősülnek, miért ne lehetne megfordítani ezt a helyzetet és hobbiszakásnak állni, ha az ember már eleve világsztár? A következő sztárokat a főzés is boldoggá teszi, de azért szakmát nem váltanak, maradnak a filmeknél és zenénél.

Julia Roberts

Julia Roberts színésznő magabiztos a főzőtudományát illetően. „Elég jó szakács vagyok – mondta az E! Newsnak. – Olyan, mintha lenne egy rejtett háztartástanár oldalam, tényleg bármit meg tudok főzni.” Roberts elmondta, hogy gyakran főz halat magának és a gyerekeinek, ha pedig a három gyerekéről beszélünk: „Szerintük nagyon jó szakács vagyok – mondta Roberts a People magazinnak. – Sőt, már azt is mondták, hogy éttermet kellene nyitnom.” Julia Roberts karácsonykor is örömmel főz a családnak, és bár nem jelent még meg szakácskönyve, a neten fellelhető pár recept, amit a színésznőnek tulajdonítanak, mint például a banános kendermagos muffin vagy a barackos ropogós.

Julia Roberts

Julia Roberts imád főzni (Kép: Getty Images)

Julia barackos ropogósa

Hozzávalók:

  • 1 kg érett őszibarack
  • ¼ bögre citromlé
  • ¼ bögre whiskey
  • ¼ bögre kristálycukor
  • ¾ bögre barnacukor
  • 12 ek vaj
  • 1 1⁄2 bögre liszt
  • 1 tk fahéj

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban összeforgatjuk a feldarabolt őszibarackot a citromlével, hozzáadjuk a whisky-t, a kristálycukrot és ¼ bögre barnacukrot. Egy tepsiben szétterítjük a keveréket, meglocsoljuk 2 evőkanál vajjal. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a fahéjat és ½ csésze barnacukrot, hozzáadunk 10 evőkanál vajat és összemorzsoljuk a tésztát, aztán a morzsát rászórjuk egyenletesen a barackra. Betoljuk a sütőbe 30-35 percre, amíg aranybarnára sül, majd 20 percig hűlni hagyjuk, mielőtt melegen, fagyasztott joghurttal elfogyasztjuk.

Snoop Dogg

Csak idő kérdése volt, hogy Snoop Dogg mikor fogja meg a fakanalat és kezd el főzni, a jeleket már akkor látni lehetett, amikor a rapper Martha Stewarttal kezdett lógni és közösen vágtak bele a Martha and Snoop’s Potluck Dinner Party című műsorba. 2018-ban aztán már Snoop Dogg jelentkezett is egy saját szakácskönyvvel From Crook to Cook címmel, amiben főleg rágcsálnivalók és könnyen elkészíthető fogások receptjeivel találkozhat az olvasó, persze a rapper stílusában elkészítve (de azért fűmentesen).

Freddie Prinze Jr.

Freddie Prinze Jr. színészként a csúcson a 2000-es évek elején volt, és talán leginkább A csaj nem jár egyedül, a Scooby Doo filmek főszerepéről és Sarah Michelle Gellar férjeként ismert. Ám közben azért nem tétlenkedett, kiderült, hogy a színészet mellett remek szakács is. Freddie Prinze Jr. 2016-ban adta ki Back to the Kitchen című szakácskönyvét, ami remek kritikákat kapott. Mielőtt színész lett, Prinze Jr. úgy nőtt fel, hogy az édesanyjával tanult főzni, a részben Puerto Ricó-i sztár imádja a fűszeres ételeket és a nagy vacsorapartikat. „Imádok embereknek főzni. Nagyon szeretek étteremben is enni, de amikor a saját nappalidban tartasz vacsorapartit, akkor Michael Jackson és Prince szólhat a háttérben” – mondta a Bon Appetitnek.

Freddie Prinze Jr.

Freddie Prinze Jr. inkább főz mostanában (Kép: Getty Images)

Jesse Tyler Ferguson

Jesse Tyler Ferguson színész annyira szeret főzni, hogy a sorozatok és filmek forgatása mellett szakított időt arra is, hogy Julie Tanous profi séffel közösen indítson egy gasztroblogot, ahol egészséges ételekkel és édességekkel is bőven ellátják az olvadókat. Ferguson, aki egyben étterem-befektető is, azt mondta, ha nem színészkedne, akkor biztos, hogy kitanulná a szakácsmesterséget.

Julie Tanous és Jesse Tyler Ferguson

Julie Tanous és Jesse Tyler Ferguson (Kép: Getty Images)

Jesse édesburgonyás reggelije

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 150g bacon
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 bögre reszelt édesburgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ tk köménymag
  • ½ tk só
  • bors, kakukkfű
  • pirospaprika a tálaláshoz

Elkészítése:

Egy serpenyőben megsütjük az apróra vágott bacont, majd félretesszük egy tányérra. A szalonnazsírból 2 evőkanálnyi maradjon a serpenyőben, ezen megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és köménymagot, majd hozzáadjuk a reszelt édesburgonyát. Sózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen szétterítjük a burgonyát a serpenyőben és hagyjuk 5 percig pirulni. Ezek után belekeverjük a szalonnát, ha szükséges, még megsózzuk. Egy másik serpenyőben két tojást egy evőkanál zsíron tükörtojásnak megsütünk és az édesburgonyát két tányérba elosztva, a tetején egy-egy tükörtojással, kakukkfűvel és paprikával meghintve tálaljuk.

Lady Gaga

Lady Gaga

Lady Gaga olasz, főzős családból jött (Kép: Instagram/Lady Gaga)

Lady Gaga (igazi nevén Stefani Joanne Angelina Germanotta) olasz családból származik, mégpedig olyanból, ahol a főzés mesterség volt a felmenők között: édesapja saját éttermet nyitott New Yorkban, és szakácskönyvet is írt. Úgy tűnik, Lady Gaga örökölte a család főzőgénjeit, az Instagramon időnként olyan fotókat is megoszt, melyeken süt-főz, persze lehetőleg kihívó öltözékben. De azért előfordul az is, hogy meghatóra sikerül a főzős poszt, mint például amit arról osztott meg, hogy ételt visz az elhunyt barátja családjának.

Kiemelt kép: Getty Images; Via

Akkor és most:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top