7 sztár, aki érettebb korában coming outolt

nlc | 2024. Október 21.
Akadt, aki egészen 75 éves koráig várt, hogy a nyilvánosság előtt is vállalja szexuális beállítottságát.

A szexuális irányultság nem választás kérdése, a coming out, és annak időpontja azonban az. Akadnak, akik már egészen fiatalon nyíltan felvállalják, hogy leszbikusok, melegek, biszexuálisok vagy épp transzneműek, de vannak olyanok is, akik akár negyvenes-ötevenes éveikig vagy még tovább várnak az előbújással. Nincs ez másként a világsztárok esetében sem. Az alábbi galériában olyan hírességekről olvashatsz, akik érettebb korban coming outoltak. 

Jodie Foster

Jodie Foster 2013-ban, 50 évesen, a Golden Globe-on tartott köszönőbeszédében coming outolt. „Ha már kisgyermekként közszereplő lettél volna, ha küzdened kellett volna egy olyan életért, amely valódinak, őszintének és normálisnak tűnik, akkor te is mindennél jobban értékelnéd a magánéletet” - fogalmazott akkor a színésznő. (Fotó: Dia Dipasupil/Getty Images)

Wentworth Miller

Wentworth Miller 41 éves volt, amikor a meghívást kapott, hogy legyen a Szentpétervári Nemzetközi Filmfesztivál díszvendége. Ő azonban ezt az orosz kormány LMBTQ-ellenes törvényei miatt elutasította, és ezzel egyidejűleg meleg férfiként coming outolt. (Fotó: D Dipasupil/Getty Images for Extra)

Susan Sarandon

Susan Sarandon 75 éves korában, a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon című műsor egyik adásában beszélt arról először a nyilvánosság előtt, hogy biszexuális. Azóta több alkalommal nyilatkozott a témáról. „Nem érdekel, hogy férfi vagy nő. Úgy értem, nyitott vagyok minden korosztályra, minden színre” – fogalmazott egy interjújában. (Fotó: Juan Naharro Gimenez/WireImage)

Sir Ian McKellen

Sir Ian McKellen 1988-ban, 49 évesen coming outolt homoszexuálisként a BBC egyik rádióműsorában. Utóbb azt mondta: ez volt élete legjobb döntése, ugyanis ezt követően a másokhoz fűződő kapcsolatai elmélyültek, de a színészethez való hozzáállása is átalakult. (Fotó: Eamonn M. McCormack/Getty Images)

Richard Chamberlain

Richard Chamberlain 2003-ban, 69 évesen coming outolt Shattered Love: A Memoir című önéletrajzi könyvében, melyben arról írt, hogy magánélete és karrierje védelme érdekében titkolnia kellett szexuális irányultságát. (Fotó: Jason LaVeris/FilmMagic)

Kal Penn

„Sok emberhez képest viszonylag későn fedeztem fel a saját szexualitásomat” – mondta Kal Penn, amikor 2021-ben homoszexuálisként coming outolt. Az akkor 44 éves színész ezt követően jelentette meg You Can't Be Serious című önéletrajzi könyvét, amely dokumentálja a vőlegényével való kapcsolatának számos részletét is. (Fotó: Gareth Cattermole/Getty Images)

Sara Ramirez

Sara Ramirez A Grace klinika és az És egyszer csak... című sorozatokban is LMBTQ-karaktereket alakított. A sztár queer és biszexuális embernek vallja magát, amiről 2016-ban, 41 évesen, a True Colors alapítvány eseményén beszélt először a nyilvánosság előtt. (Fotó: Emma McIntyre/Getty Images)

via 1, 2, 3

Exit mobile version