Tippek a motiváció fokozására ősszel, avagy kerüld a szezonális depressziót!

nlc | 2024. Szeptember 04.
Ha te is egyike vagy azoknak, akik nehezen állnak át az őszi-téli időszakra, és kell egy kis plusz motiváció az évszakváltásra, akkor ezeket a tippeket el kell olvasnod!

Az őszi-téli hónapokban nemcsak amiatt érezhetjük levertnek magunkat, mert elkezdődik az iskola, vége a nyárnak, rohamosan rosszabbodik az idő és elkezd korán sötétedni, hanem azért is, mert ebben az időszakban törhet ránk leggyakrabban a mélabú.

Milyen tünetei lehetnek a szezonális depressziónak?

(Fotó: Getty Images)

Így fokozd a motivációd az őszi szezonban!

Tűzz ki célokat!

Gyűjtsd össze, melyek azok a tervek és célok, amelyek még megvalósításra várnak! Szeptemberben még nincs vége az évnek, van lehetőségünk tervezni, szervezni, ami plusz energiával, pozitív érzésekkel tölthet fel. Ha elkészíted a kívánságlistádat, akkor nagyon motiváló lehet, hogy ezeket mielőbb napirendre tűzd és megvalósítsd!

Fontos az énidő

Nincs is jobb érzés annál, mint amikor egy fárasztó nap után csak annyi a feladat, hogy pihenj. Csinálj valami olyat, ami jólesik, legyen az egy kádfürdőzés vagy egy filmmaraton, bármi, ami után úgy érzed, hogy feltöltődsz, ami lendületet ad a következő időszakra! Ne spórold el az időt, amelyet magaddal tölthetsz!

Rakj rendet!

Az őszi-téli időszakban, főleg a hidegfrontok hatására egyre több időt töltünk otthon. Amire nyáron nem volt idő, azt most bepótolhatod: rakj rendet, válogasd át a ruháidat, ajándékozd el, ami nem kell. A lakást is lehet dekorálni, ami ugyancsak egy pozitív, lélekemelő program.

További tippek:

Exit mobile version